Αποφασίζω: Βιωμάτικό εργαστήρι για όλες τις γυναίκες

Ο Σταθμός Συμβουλευτικής ΑποφασίΖΩ παρέχοντας καθημερινά συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική υποστήριξη σε άτομα με προβλήματα εξαρτήσεων, παρέχοντας επίσης εξειδικευμένες ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε γυναίκες, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει σε συνεργασία με το Γυμναστήριο CrossFit Factory Βιωματικό Εργαστήρι, το Σάββατο 7 Μαρτίου, στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας στις 12:00 π.μ.Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ή αλλιώς η Διεθνής
ημέρα των Δικαιωμάτων των γυναικών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια ημέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, όπως και την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Στις μέρες μας, όμως, σε πολλές χώρες η ημέρα αυτή έχει χάσει το πολιτικό της μήνυμα: Αφενός εμπορευματοποιήθηκε και αφετέρου εκλήφθηκε ως ευκαιρία να τονίζεται και να επισημαίνεται ο ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

Η σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, σε αυτό της συντρόφου, της μητέρας, της εργαζόμενης γυναίκας, της καλής νοικοκυράς κ.ο.κ. Στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί σε όλα αυτά και να είναι «σωστή», όπως προστάζει η κοινωνία, συχνά πιέζεται, αγχώνεται και εξαντλείται. Η ανάγκη που προβάλλεται, είναι η γυναίκα να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες που απαιτούνται ανάμεσα στις υποχρεώσεις της ως μητέρας και νοικοκυράς, από τη μία και ως εργαζόμενης, από την άλλη. Καλείται να επαναπροσδιορίσει το σκοπό της ύπαρξής της και να επανεξετάσει τις φάσεις του κύκλου ζωής της. Αλλάζουν οι αξίες και μαζί μ' αυτές οι ρόλοι και οι συμπεριφορές των ατόμων που βρίσκονται δίπλα της. Αποτέλεσμα να βιώνει μεγάλες αντιφάσεις στις προσδοκίες και στους στόχους της. Πόσο έτοιμη είναι να δεχτεί οτιδήποτε μπορεί να επιφέρει ακόμη περισσότερη ανασφάλεια και αμφιβολία, άγχος και ανησυχία και υπέρτατο φόβο? Πόσο έτοιμη είσαι εσύ?

O σταθμός Συμβουλευτικής ΑποφασίΖΩ προσκαλεί όλες τις γυναίκες να μιλήσουν, να εκφράσουν τις δυσκολίες που απαιτείται από τη σύγχρονη κοινωνία να παρέχει ένα τέλειο πρότυπο, αλλά και τη στάση της γυναίκας απέναντι στη εξάρτηση. Ο ρόλος της γυναίκας στην πρόληψη, ως μέλος ενός οικογενειακού συστήματος που αλληλοεπηρεάζεται και αλληλοεπιδράται. Η στάση της απέναντι στην χρήση έτσι ώστε να προσπαθήσει διαχειριστεί έγκαιρα και σωστά.

Για πληροφορίες καλέστε 70005537
Keywords
Τυχαία Θέματα