Αποφασίζει για τους 11 ο Τιμούρ

ΑΠΟΕΛ
Κανονικά προπονήθηκαν οι Αστίθ, Βάτερμαν, αυξημένες οι πιθανότητες να αγωνιστούν με Σάλκε

Ανεξαρτήτως του ποιοι θα αγωνιστούν στον αυριανό αγώνα με τη Σάλκε, οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν το βαθμολογικό κέρδος απέναντι στο φαβορί του ομίλου. Ο Τιμούρ Κετσπάγια ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της ομάδας του, καταλήγοντας στο σχήμα που θα παρατάξει απέναντι στη γερμανική ομάδα. Είναι δεδομένο ότι θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή για να διαπιστώσει εάν θα μπορεί να υπολογίζει στους Βάτερμαν και Αστίθ, οι οποίοι αποτελούν

μέχρι στιγμής τους ακρογωνιαίους λίθους της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας και πάνω σε αυτούς βασίζει πολλά.

Οι δύο παίκτες επανήλθαν χθες σε κανονικούς ρυθμούς και φυσικά η εξέλιξη αυτή είναι άκρως ευχάριστη. Πάντως, εάν δεν είναι απόλυτα έτοιμοι, δεν πρόκειται ο Γεωργιανός τεχνικός να ρισκάρει τη συμμετοχή τους. Σε αυτήν την περίπτωση, η λογική λέει ότι ο Μοράις θα μετατοπιστεί στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Καρλάο και ο Μακρίδης θα πάρει θέση στο κέντρο δίπλα στον Βινίσιους.

Δουλειά στην ανασταλτική λειτουργία
Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα, ο ΑΠΟΕΛ για να καταφέρει να πετύχει στον στόχο του θα πρέπει απαραίτητα να βελτιώσει την ανασταλτική του λειτουργία και να κρατήσει μακριά από την εστία του τους επιθετικούς της Σάλκε. Άλλωστε, η ομάδα του Αντρέ Μπραϊτενράιτερ στις πρώτες τέσσερεις αγωνιστικές στην Μπουντεσλίγκα έχει πετύχει έξι γκολ, έχοντας δηλαδή μέσο όρο 1.5 γκολ ανά παιχνίδι. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έχοντας πλέον σαφή εικόνα της ομάδας του, μετά και το δεύτερο παιχνίδι που κάθισε στον πάγκο, είναι δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δίνει μεγάλη έμφαση στην ανασταλτική της λειτουργία.

Και όταν αναφερόμαστε στην ανασταλτική λειτουργία, δεν σημαίνει ότι την ευθύνη έχουν μόνο οι αμυντικοί, αλλά και οι παίκτες που αγωνίζονται στο κέντρο. Κάπου εδώ εντοπίζεται το λάθος, αφού παίκτες-«κλειδιά» που έδιναν σημαντικές βοήθειες στα μετόπισθεν, φέτος κάπου δείχνουν ότι δεν μπορούν, ή δεν έχουν τις απαιτούμενες δυνάμεις να το κάνουν. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να ανεβάσουν ρυθμούς, ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι, σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να έχει ιδιαίτερα υψηλές εντάσεις.

Πάντως, η Σάλκε όσο εύκολα σκοράρει άλλο τόσο δέχεται γκολ αφού στις τέσσερις αγωνιστικές έχει δεχτεί πέντε γκολ. Βεβαίως, τρία εξ αυτών τα δέχτηκε από την εκπληκτική Βόλφσπουργκ εκτός έδρας, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μόνο στην πρεμιέρα κράτησε ανέπαφη της εστία της. Γενικά, η ομάδα του Αντρέ Μπραϊτενράιτερ μετρά δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα και βρίσκεται στην έκτη θέση με 7 βαθμούς, μαζί με άλλες πέντε ομάδες.

Έρχονται το απόγευμα
Η αποστολή της Σάλκε αναμένεται το απόγευμα στην Κύπρο (16:30) και στις 18:15 ο Αντρέ Μπραϊτενράιτερ θα μιλήσει στους εκπροσώπους Τύπου. Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, οι Γερμανοί θα πατήσουν για πρώτη φορά τον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ, για να πραγματοποιήσουν την πρώτη και μοναδική τους προπόνηση, στο γήπεδο που θα διεξαχθεί αύριο (22:05) ο αγώνας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μαζί με την αποστολή της Σάλκε θα ταξιδεύσουν στην Κύπρο και 600 οπαδοί της.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στις 19:30 και μαζί του θα είναι και ο Κωνσταντίνος Μακρίδης, ενώ στις 20:15 θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση στο ΓΣΠ.
Όσον αφορά την παρουσία του κόσμου του ΑΠΟΕΛ αύριο το βράδυ, αυτή εκτιμάται ότι θα «αγγίξει» τις 15.000. Μέχρι χθες είχαν προπωληθεί 10.500 πακέτα διαρκείας των ομίλων, ενώ είχαν εξασφαλίσει εισιτήριο για το συγκεκριμένο αγώνα άλλοι 2.200.

Keywords
Τυχαία Θέματα