ΑΠΟΕΛ: Το πάλεψε και το απόλαυσε

Ο ΑΠΟΕΛ στάθηκε καλά για ένα ημίχρονο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όμως στην επανάληψη λύγισε και δέχθηκε την ήττα με 3-0 από την κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια φυσιολογική εξέλιξη, αν υπολογίσουμε όλα τα δεδομένα και τα μεγέθη των δυο αντιπάλων.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήγε στην πρωτεύουσα της Ισπανίας ως το μεγάλο αουτσάιντερ και ρεαλιστικά ομιλούντες είχε την πιο δύσκολη αποστολή από όλες τις ομάδες στην 1η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Έχασε σχετικά εύκολα από τους γηπεδούχους, ωστόσο … έπεσε με αξιοπρέπεια, όπως έκανε και στο παρελθόν κόντρα σε τέτοιας δυναμικότητας αντιπάλους. Οι γαλαζοκίτρινοι αποκόμισαν -και θα αποκομίσουν στη συνέχεια της διοργάνωσης- αρκετά στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να μεγαλώσουν περισσότερο σαν ομάδα, ενώ πρόσθεσαν ακόμα ένα τεράστιο ευρωπαϊκό ραντεβού στην πλούσια ιστορία τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Δώνης πήρε το παιχνίδι χωρίς φόβο και το πλάνο του αυτό μαρτυρά. Δεν ήθελε να βάλει τη θηλιά στο λαιμό της ομάδας του, να επιτρέψει στον αντίπαλο να παίξει στο μισό γήπεδο και να την πνίξει. Έδωσε στους ποδοσφαιριστές του το δικαίωμα να απολαύσουν την ιστορική αναμέτρηση και να πιστέψουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι, έστω και ένα γκολ. Βέβαια, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά στην άμυνα και όταν τα αφήνεις απέναντι στη Ρεάλ ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα με τόσα πλούσια επιθετικά προσόντα, θα υπάρξει και η ανάλογη τιμωρία. Όπως έγινε στο πρώτο γκολ του Ρονάλντο, που μέχρι να καταλάβουν οι γαλαζοκίτρινοι τι συμβαίνει, είδαν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της περσινής περιόδου να πανηγυρίζει.

Σαφώς και δεν έχει ευθύνη ο Γιώργος Δώνης για το πρώτο τέρμα ή για την ήττα. Έτσι κι αλλιώς, κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους είσαι καταδικασμένος να χάσεις, όποιο πλάνο και να ακολουθήσεις. Και η τακτική του Δώνη να παίξει ποδόσφαιρο μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» παρά να περιμένει την μπάλα, επέτρεψε στους ποδοσφαιριστές του να απολαύσουν τον αγώνα, να κερδίσουν τον σεβασμό, αλλά και να αποκομίσουν τα άκρως κολακευτικά λόγια από τον τεράστιο Ζινεντίν Ζιντάν.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε το αναμενόμενο. Η Ρεάλ πέτυχε δυο γρήγορα τέρματα, σφράγισε τη νίκη και έκανε συντήρηση μέχρι τέλους, την ίδια ώρα που ο ΑΠΟΕΛ προσπαθούσε -χωρίς αποτέλεσμα- να πετύχει το γκολ της τιμής.

Δεν τα κατάφερε. Άλλωστε, ο ΑΠΟΕΛ γνώριζε από την ημέρα της κλήρωσης ότι τα δεδομένα ήταν αφάνταστα δύσκολα. Το σύνθημα ήταν πάμε να απολαύσουμε το ταξίδι και φάνηκε από την πρεμιέρα ότι αυτό θα κάνουν οι γαλαζοκίτρινοι.

Τώρα, αν προκύψει και βαθμολογικό όφελος απέναντι στα θηρία από Ισπανία, Αγγλία και Γερμανία, θα είναι καλοδεχούμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα