Σκάνδαλο ερευνητικών:Στο παρά πέντε παραδοχές κι'αποκαλύψεις

Εκπνέει αύριο για τέσσερις από τους δεκατέσσερις συνολικά κρατούμενους, για τα ερευνητικά προγράμματα σε ΤΕΠΑΚ και Πανεπιστήμιο Κύπρου, το διάταγμα κράτησης τους.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού το περασμένο Σάββατο διέταξε 6μερη προσωποκράτηση για τέσσερις υπόπτους ενώ οι υπόλοιποι κρατήθηκαν για οκτώ μέρες. Σημειώνεται ότι μερικοί από τους ύποπτους έχουν δηλώσει παραδοχή, με το ενδεχόμενο της ένταξής τους στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

να είναι ανοικτό, με εφαρμογή ωστόσο σε κατοπινό στάδιο.

Σκάνδαλο ερευνητικών:Πειθαρχική έρευνα ΠΚ για 2 συλληφθέντες

Η φερόμενη ως εγκέφαλος του σκανδάλου δήλωσε μεν πρόθυμη να κατονομάσει ονόματα μέσω γραπτής δήλωσης δεν θα δώσει όμως όπως είπε μέσω του δικηγόρου της, λεπτομέρειες για την ενορχήστρωση της διασπάθισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως γράφτηκε και τις προηγούμενες μέρες, οι ανακριτές σε συνεργασία με λειτουργό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ξεψαχνίζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων με σκοπό να σκιαγραφήσουν τις διαδρομές των χρημάτων που έπαιρναν από τα προγράμματα.

Αύριο, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού θα αποφανθεί για την περαιτέρω ή όχι κράτηση των τεσσάρων και την Κυριακή για τους υπόλοιπους δέκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα