ΑΠΟΕΛ: Σταδιακά περνά τη δική του φιλοσοφία

Ο Ντομίνγκος Πασιένσια αναμένεται και στο σημερινό φιλικό απέναντι στην Άρκα Γκντίνια να δοκιμάσει σχήματα και πρόσωπα.

Μία εβδομάδα συμπληρώνει σήμερα η αποστολή του ΑΠΟΕΛ στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο «Μιστράλ», όπου μπαίνουν οι βάσεις ενόψει της νέας περιόδου. Ο Ντομίνγκος Πασιένσια όπως είναι φυσιολογικό προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια να περάσει τη δική του φιλοσοφία αλλά και να βρει

απαντήσεις σε κάποια ερωτηματικά που έχει δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα και χρησιμοποιώντας ορισμένους ποδοσφαιριστές σε διάφορες θέσεις.

Κάτι που έκανε στα φιλικά που προηγήθηκαν με Ατλάντας και Λέγκια Γκτανσκ. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και στο σημερινό, το τρίτο κατά σειρά στην Πολωνία, με αντίπαλο την Άρκα Γκντίνια, ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας της Πολωνίας. Είναι λογικό ο Πορτογάλος τεχνικός να μη δίνει ιδιαίτερη σημασία στο τελικό σκορ, αλλά να περιορίζεται, κυρίως, σε αυτά που ζητά από τους ποδοσφαιριστές του.

Είναι επίσης λογικό τα πόδια των ποδοσφαιριστών στις πρώτες ημέρες του βασικού σταδίου της προετοιμασίας να είναι ιδιαίτερα βαριά, κάτι που φαίνεται και στα φιλικά. Στο τελευταίο φιλικό με τη Λέγκια Γκτανσκ, ο κ. Πασιένσια χρησιμοποίησε 22 ποδοσφαιριστές ενώ πειραματίστηκε σε κάποιες θέσεις, ώστε να δει εάν οι ποδοσφαιριστές του ανταποκρίνονται. Όπως για παράδειγμα χρησιμοποίησε τον Ντε Βινσέντι ως αμυντικό χαφ, λίγο πιο μπροστά από τον Μοράις και τον Αρτυματά στο κέντρο της άμυνας. Βεβαίως ακόμα δεν πήρε χρόνο συμμετοχής ο Βινίσιους, κάτι που ενδεχομένως να πράξει σήμερα, εάν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που παρουσίασε με το σφίξιμο στο πόδι, λόγω του έντονου προγράμματος από τις προπονήσεις. Επιπλέον, ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του και τον Καρλάο, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ώστε να φτάσει στα επίπεδα των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ.

Θα φανερώσει προθέσεις
Στο τελευταίο φιλικό επί Πολωνικού εδάφους, το οποίο σαφώς και θα έχει και τον πιο υψηλό βαθμό δυσκολίας απέναντι στην πρωταθλήτρια Λεχ Πόζναν, ο Ντομίνγκος Πασιένσια αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να φανερώσει τις προθέσεις του ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα με τη Βαρνάρ Σκοπίων στις 14 Ιουλίου. Πέραν της πρωταθλήτριας Πολωνίας, οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν διευθετήσει ακόμα ένα φιλικό με την επιστροφή τους στην Κύπρο, με αντίπαλο τη Δόξα (8/7) στο «Μακάρειο», στο οποίο ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ αναμένεται να χρησιμοποιήσει βασικό σχήμα ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού ραντεβού.

Keywords
Τυχαία Θέματα