ΑΠΟΕΛ: Πτήση αισιοδοξίας και πρόκρισης

Ό,τι δεν έκανε πριν από έξι βράδια στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ, θα προσπαθήσει να το κάνει αύριο στη «Φίλιπ Αρένα» των Σκοπίων, προκειμένου να αποφύγει τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό: Να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, αφού μόνο έτσι θα αυξηθούν κατά πολύ οι πιθανότητες νίκης-πρόκρισης, που στο «γαλαζοκίτρινο» στρατόπεδο θεωρείται επιτακτική για πολλούς και διάφορους λόγους. Για να συμβεί

τούτο, τίθεται μια βασική προϋπόθεση: Να υπάρξει περισσότερη συγκέντρωση, αποτελεσματικότητα και αυτοπεποίθηση από τους ποδοσφαιριστές στην τελική προσπάθεια. Κάτι που δεν υπήρχε στο πρώτο παιγνίδι, παρά τις καθαρές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες.

Αυτές τις μέρες, η τεχνική ηγεσία επεξεργάστηκε τον τρόπο με τον οποίο θα επιζητήσει την πρόκριση στα Σκόπια. Η όλη προσπάθεια θα επικεντρωθεί στη διαφύλαξη του μηδέν παθητικού και πολύ περισσότερο στο να παραβιαστεί η αντίπαλη εστία, τουλάχιστον μια φορά. Γι’ αυτό και ο Ντομίγκος Πασιένσια αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα του με διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Τρίτης και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται. Αλλαγές, που θεωρούνται αφενός αναγκαστικές λόγω τραυματισμών και αμφιβολιών, και αφετέρου αλλαγές που έχουν να κάνουν με την προσέγγιση του Πορτογάλου στο τακτικό κομμάτι. Ο Πασιένσια προτίθεται να προσδώσει περισσότερη ταχύτητα στη μεσοεπιθετική γραμμή των πρωταθλητών μας, και ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα έναν εκ των Βάντερ και Εφραίμ, σ’ ένα παιγνίδι χωρίς «αύριο». Ο ταχύτατος Λεάλ θα παραμένει εκτός απρόοπτου στη δεξιά πτέρυγα, ενώ νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ θα είναι ο Πιατκόσφκι. Ο Πολωνός, μια εβδομάδα μετά τον πρώτο επίσημο αγώνα, θεωρείται αγωνιστικά σε καλύτερο επίπεδο, και έτοιμος να αποτελέσει το βασικό επιθετικό στήριγμα στο 4-3-3 του Πασιένσια.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής υπάρχει ερωτηματικό που σχετίζεται με την παρουσία ή μη του Καρλάο στην ενδεκάδα. Ο Βραζιλιάνος απουσιάσε από ορισμένες προπονήσεις στη διάρκεια της εβδομάδας και σε περίπτωση που δεν πάρει φανέλα βασικού, ο Μοράις μοιάζει ο επικρατέστερος να μετατοπιστεί στα στόπερ, χωρίς να αποκλείεται ο Αρτυματάς. Δοκιμάστηκε άλλωστε στα φιλικά. Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Βινίσιους θα αναλάβει τον ρόλο του βρόμικου παιγνιδιού στη μεσαία γραμμή, έχοντας για στήριγμα τον Κωνσταντίνο Μακρίδη. Στην περίπτωση που ο Μοράις διατηρηθεί στη φυσική του θέση, τότε Μακρίδης και Βινίσιους θα διεκδικήσουν μια θέση στην ενδεκάδα, αφού ο Πασιένσια φέρεται πως θα χρησιμοποιήσει σε ρόλο επιτελικού μέσου είτε τον Στίλιτς, είτε τον Ντε Βινσέντι. Αυτό έχει να κάνει και με τη διαφορετικότητα του αυριανού αγώνα από τον προ εβδομάδας, αφού οι Σκοπιανοί στην έδρα τους θα παίξουν πιο επιθετικά, αλλά συνάμα θα αφήσουν περισσότερους κενούς διαδρόμους προς την εστία τους. Έτσι, με την παρουσία ενός παίκτη που μπορεί να περάσει κάθετες μεταβιβάσεις και γενικότερα που έχει γρήγορες αντιδράσεις, για να διεμβολίσει τις αντίπαλες άμυνες, ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ θεωρεί πως η ομάδα του έχει αρκετές πιθανότητες να σκοράρει.

Στην άμυνα δεν θα αλλάξουν αρκετά πράγματα. Σέρτζιο και Αντωνιάδης θα είναι δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ο Αστίθ στα στόπερ με παρτενέρ των Καρλάο ή τον Μοράις. Ο Βάτερμαν θα διατηρηθεί κάτω από τα δοκάρια και ζητούμενο είναι να διατηρηθεί ανέπαφη η εστία του. Η πίστη υπάρχει, η εμπειρία και η ποιότητα στο ρόστερ το ίδιο. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν αυτά αύριο το βράδυ.

Ολοκληρώνει στη «Φίλιπ Αρένα»
Η πτήση προς τα Σκόπια για την αποστολή του ΑΠΟΕΛ θα αναχωρήσει σήμερα στις 10:00. Οι ποδοσφαιριστές θα μεταβούν απευθείας στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και μεσημεριανό, και το απόγευμα θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους με προπόνηση στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αυριανός αγώνας. Θυμίζουμε ότι εκτός αποστολής έμειναν οι Αμορίν, Αλωνεύτης, Κοδίνα λόγω τραυματισμών.
15 λεπτά πριν από την έναρξη της προπόνησης του ΑΠΟΕΛ στην «Φίλιπ Αρένα», ο Ντομίγκος Πασιένσια θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Με 300 «πορτοκαλί»
Το ταξίδι στα Σκόπια θέλει προσοχή. Οι πολιτικές απόψεις και ο φανατισμός που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών της Βάρνταρ καθιστά την εκδρομή στα Σκόπια ώς ένα βαθμό διαφορετική. Παρ' όλ' αυτά, και παρά το ότι ο προορισμός δεν είναι ελκυστικός σε θέμα τουρισμού, αρκετοί φίλοι του ΑΠΟΕΛ θα βρεθούν στο πλευρό της ομάδας τους. Αναμένεται ότι 300 περίπου οπαδοί θα πάρουν θέση στις εξέδρες της «Φίλιπ Αρένα». Μικρός αριθμός φιλάθλων θα ταξιδέψει με την επίσημη αποστολή, ενώ υπάρχει προγραμματισμένη εκδρομή και από τη Θεσσαλονίκη.

Σε κινητοποίηση οι Σκοπιανοί
Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, οι Σκοπιανοί παρουσιάζονται πολύ αισιόδοξοι ενόψει της αυριανής ρεβάνς. Στις τάξεις των οπαδών επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση και υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός, αλλά και φανατισμός για το σημαντικό παιγνίδι. Είναι ενδεικτικό να αναφέρουμε πως ήδη προπωλήθηκαν πέραν των 12 χιλιάδων οπαδών. Η προσέλευση των φιλάθλων το βράδυ της Τρίτης αναμένεται να ξεπεράσει τις 25 χιλιάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα