ΑΠΟΕΛ: Προορισμός Καζακστάν

Η αποστολή αναχωρεί σήμερα το πρωί (09:00) για το Καζακστάν, όπου αναμένεται να φτάσει το απόγευμα (15:40 τοπική ώρα), με μοναδικό στόχο να καθαρίσει την πρόκριση.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» μπορεί να βρίσκονται μια ανάσα από τον μεγάλο στόχο του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Αστάνα θα κυνηγήσουν τη νίκη, για πολλούς και διάφορους λόγους. Μεγάλο κίνητρο για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν είναι να σπάσουν το εντός έδρας ευρωπαϊκό αήττητο της ομάδας από το Καζακστάν τα δύο τελευταία χρόνια. Επιπλέον, ενδεχόμενη νίκη θα προσδώσει περαιτέρω πρεστίζ στην πρόκριση του ΑΠΟΕΛ

και παράλληλα θα ανεβάσει την πεσμένη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μετά το τελευταίο αποτέλεσμα. Γενικά, στην ομάδα θεωρούν και όχι αδίκως ότι η νίκη θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Μπερτόλιο, Μερκής και Ορλάντι. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στη χθεσινή προπόνηση ο Μερκής ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα εκτός του διτέρματος. Ατομικό πρόγραμμα με μπάλα στο γήπεδο έκανε ο Μπερτόλιο, ενώ ο Ορλάντι εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από ίωση και περιορίστηκε σε πρόγραμμα γυμναστηρίου. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά.

Και να θέλει δεν μπορεί να κάνει αλλιώς

Στον ΑΠΟΕΛ, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, είναι αναγκασμένοι να αφήσουν πίσω τον αγώνα του Σαββάτου, από τον οποίο προήλθε η πρώτη τους φετινή ήττα στο πρωτάθλημα και να επικεντρωθούν στη συνέχεια των υποχρεώσεών τους. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που πείραξε δεν είναι η ήττα καθαυτή αλλά ο τρόπος με τον οποίο προήλθε, με την κακή εμφάνιση. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα προερχόταν από τη διακοπή του πρωταθλήματος και λογικά οι ποδοσφαιριστές θα έπρεπε τουλάχιστον να παρουσιαστούν ανανεωμένοι. Παρ’ όλα αυτά, η πλειονότητά τους παρουσιάστηκαν με απόδοση κάτω του μετρίου, χωρίς φρεσκάδα και φαντασία, με προβλεπτές κινήσεις. Ο Τόμας Κρίστιανσεν καλείται να βρει το λάθος, ώστε η ομάδα του να μην ξαναπαρουσιάσει αυτή την εικόνα, μιας και εισήλθε σε μια περίοδο κατά την οποία θα δώσει αρκετά σημαντικά παιχνίδια.

Δεν κέρδισε ακόμα ντέρμπι

Στα αρνητικά είναι και το γεγονός ότι οι «γαλαζοκίτρινοι» ακόμα δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν σε παιχνίδι ντέρμπι. Μετρούν δύο ισοπαλίες, με Ανόρθωση 0-0 και ΑΕΚ 1-1 (και τα δύο παιχνίδια εκτός έδρας) και μια ήττα με ΑΕΛ στο Τσίρειο. Μέχρι την ολοκλήρωση του Α’ Γύρου, υπολείπονται δύο ακόμα ντέρμπι με Απόλλωνα στο ΓΣΠ την ερχόμενη Δευτέρα και με την Ομόνοια (τυπικά φιλοξενούμενος) στο πέσιμο της αυλαίας του πρώτου μισού της κανονικής περιόδου. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια, συν αυτό της Πέμπτης με την Αστάνα στο Καζακστάν, θα διαφανεί κατά πόσον η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν έχει αφήσει πίσω τον αγώνα με την ΑΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα