ΑΠΟΕΛ: Πίστη και σιγουριά για νικηφόρο 2015

Αναμφίβολα, το 2014 ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ.

Οι «γαλαζοκίτρινοι», με παρατεταμένη αντεπίθεση, κατέκτησαν τα πάντα στο πέρασμά τους, παρόλο που στο ξεκίνημα της περσινής ποδοσφαιρικής χρονιάς οι εμφανίσεις ήταν μέτριες, έχοντας άσχημα αποτελέσματα. Στο τέρμα, όμως, οι διορθωτικές κινήσεις της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη αποδείχθηκαν καταλυτικές και είχαν ως αποτέλεσμα να καταρριφθούν ρεκόρ που κρατούσαν για ολόκληρες δεκαετίες. Πέρα από το νταμπλ και το back to back,

οι πρωταθλητές Κύπρου επανήλθαν στην ελίτ της Ευρώπης, με τη συμμετοχή τους στους ομίλους του χρυσοφόρου Champions League και δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες για να συνεχίσουν, τα επόμενα χρόνια, στα ίδια επίπεδα.

Η έλευση του νέου χρόνου, πάντως, δεν φέρνει ιδιαίτερες αλλαγές στην ομάδα, ενώ ο πήχης είναι ψηλότερα και οι απαιτήσεις πολύ μεγαλύτερες. Και αυτό, λόγω των δυνατοτήτων που έδειξε να έχει ο ΑΠΟΕΛ. Μπορεί η χρονιά να μην έκλεισε ιδανικά εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων στα τελευταία παιγνίδια, άλλα άπαντες στον «Αρχάγγελο» το αντιμετωπίζουν αυτό ως μια κακή και προσωρινή παρένθεση. Υπάρχει μεγάλη σιγουριά και πίστη στις δυνατότητες των παικτών για να φέρουν εις πέρας την αποστολή κατάκτησης των εγχώριων τίτλων και διατήρησης των κεκτημένων. Θα χρειαστεί, όμως, σοβαρότητα μέχρι το τέλος, αγωνιστική βελτίωση και σταθερότητα. Στοιχεία που και ο Δώνης θεωρεί απαραίτητα, στην προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ να παρουσιαστεί με σαφώς καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στο δεύτερο σκέλος του πρωταθλήματος.

Τη δεδομένη στιγμή στον «Αρχάγγελο» οι ποδοσφαιριστές συνεχίζουν τη δουλειά με εντατικούς ρυθμούς, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις τρέχουν. Τη Δευτέρα ο ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει την Αγία Νάπα σ’ ένα παιγνίδι στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος για πολλούς λόγους. Από τη μία, για να μπει φρένο στα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και από την άλλη για να εκμεταλλευτεί τυχόν απώλειες του Απόλλωνα, που έχει να παίξει τοπικό ντέρμπι με την ΑΕΛ. Παράλληλα, η ομάδα του Δώνη με πιθανή νίκη θα πάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στο Τσίρειο, με αντίπαλο την ΑΕΛ.Αγωνιστικά σε ακόμα ένα παιγνίδι ο Γιώργος Δώνης καλείται να αντιμετωπίσει και τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν. Συγκεκριμένα, εκτός πλάνων του Ελλαδίτη τεχνικού είναι οι Μαντούκα, Χαραλαμπίδης και Σέρινταν, ενώ δεν υπολογίζεται ούτε ο Καρλάο, καθώς βρίσκεται στην πατρίδα του με άδεια της διοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα