Ομόνοια: Ένα ιδιαίτερο και ζόρικο καλοκαίρι

Το παιχνίδι (και το αποτέλεσμα) στο Ζεσταφόνι ήταν η αρχή του θερινού Γολγοθά που έχει μπροστά του το «τριφύλλι».

Το τέρμα της ήττας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Αλλά «τσάμπα γκολ» από στημένες μπάλες η Ομόνοια είχε δεχθεί και την περασμένη περίοδο. για το τεχνικό επιτελείο των «πρασίνων» πολύ πιο ανησυχητικά ήταν η ευκολία δημιουργίας και ο αριθμός των φάσεων της Ντινάμο Μπατούμι. Στο ΓΣΠ την ερχόμενη Πέμπτη ο πρώτιστος στόχος θα είναι οι Γεωργιανοί να μείνουν όσο το δυνατόν πιο μακριά από την περιοχή του «τριφυλλιού».

Κρίνοντας

εκ του αποτελέσματος ο Κώστας Καϊάφας χρεώνεται την ήττα από έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Ωστόσο ο 40χρονος τεχνικός δεν μπορεί να κατηγορηθεί για υποτίμηση της Ντινάμο ή για υπερβολικό ρίσκο. Στον αντίποδα, η προσέγγισή του ήταν εξαιρετικά προσεκτική. Ξεκίνησε μια ενδεκάδα με μόλις έναν νεοφερμένο (Μεντί), προκειμένου να υπάρχουν αυξημένος δείκτης ομοιογένειας και αυτοματισμοί, και εν τη απουσία καθαρόαιμου αριστερού μπακ χρησιμοποίησε το 3-5-2, το οποίο είναι γνώριμο στους παίκτες του.

Ότι οι τελευταίοι στην πλειονότητά τους δεν ανταποκρίθηκαν στον επιθυμητό βαθμό στις απαιτήσεις του αγώνα, προφανώς είναι ευθύνη (και) του προπονητή, αλλά δεν είναι κάτι που μπορούσε να είχε προβλεφθεί. Σε τελική ανάλυση, πριν το τέρμα των Γεωργιανών οι «πράσινοι» είχαν ευκαιρίες να προηγηθούν και ν’ αλλάξουν υπέρ τους τον ρουν του αγώνα. Οι ευκαιρίες πριν την ανάπαυλα, μάλιστα, ήταν πιο κλασικές απ’ ό,τι μετά από αυτήν, όταν αποσύρθηκε ο Μεντί και το σύστημα γύρισε σε 4-2-3-1.

Η Ομόνοια έκανε ποδαρικό με το αριστερό στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, αλλά η ζημιά δεν είναι ανεπανόρθωτη. Χωρίς εντυπωσιακές αλλαγές, στον επαναληπτικό η ανατροπή μπορεί να επέλθει με σχετική άνεση. Αυτό όμως που πιστοποιήθηκε στο Ζεσταφόνι είναι ότι α) με ελάχιστο χρόνο διακοπών, β) διαφορετικό στάδιο ενσωμάτωσης στην προετοιμασία των διεθνών και των νεοφερμένων και γ) επίσημα παιχνίδια σχεδόν ανά εβδομάδα (αν όλα κυλήσουν κατ’ ευχήν και η ομάδα φτάσει να διεκδικεί είσοδο στους ομίλους), το «τριφύλλι» έχει μπροστά του ένα πολύ ιδιαίτερο και ζόρικο καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα