ΑΠΟΕΛ: Ο Φινκ ανακατεύει την… τράπουλα

Μέχρι τώρα στηρίχθηκε σε 14 μόνο παίκτες, αλλά είναι η ώρα να επιστρατεύσει και άλλους .

Στα τελευταία πέντε παιγνίδια πρωταθλήματος του ΑΠΟΕΛ, ο Τόρτσεν Φινκ εμπιστεύτηκε κορμό 14 παικτών, οι οποίοι αποτέλεσαν τις αρχικές του επιλογές εναντίον Εθνικού Άχνας, Νέας Σαλαμίνας, Δόξας, Απόλλωνα και Ομόνοιας. Ουσιαστικά, εννέα ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν και στα πέντε παιγνίδια ως βασικοί, και ανάλογα με τα αγωνιστικά προβλήματα που είχε η ομάδα σε κάθε παιγνίδι, συμπληρωνόταν η ενδεκάδα. Για

παράδειγμα, στο πρώτο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, το οποίο ήταν με τη Νέα Σαλαμίνα, είδαμε τον Αλεξάνδρου να παίρνει φανέλα βασικού λόγω της ανετοιμότητας του Εφραίμ, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε σε όλα τα ματς στην ενδεκάδα. Από μια φορά στην ενδεκάδα των τελευταίων αγώνων βρέθηκαν οι Καρλάο και Παπαφώτης, με τον τελευταίο να αντικαθιστά τον τιμωρημένο Ντε Βινσέντι στο ματς με τον Εθνικό Άχνας. Επί της ουσίας ο τεχνικός ηγέτης των «γαλαζοκιτρίνων» εμπιστεύτηκε τους Πάρντο, Σέρτζιο, Ρίισε, Αμορίν, Κακά (λόγω του τραυματισμού του Καρλάο), Μοράις, Λάνιγκ, Χαραλαμπίδη, Εφραίμ, Ντε Βινσέντι και Τζιμπούρ. Αυτοί είναι οι παίκτες που αποτελούν την ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ όταν δεν υπάρχουν επιπλέον προβλήματα, πέραν των μόνιμα τραυματιών Μαντούκα, Βινίσιους και Αλωνεύτη.

Έξω από τις επιλογές του Φινκ βρίσκονται δύο ποδοσφαιριστές που επί Δώνη αξιοποιούνταν τακτικά. Αναφερόμαστε στους Σέρινταν και Γκόμες. Αμφότεροι έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής από την ημέρα που ανέλαβε ο Τόρτσεν Φινκ, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από τον κόσμο, ακόμα και από τη διοίκηση. Ο Σέρινταν αγωνίστηκε για 12 λεπτά ως αλλαγή στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα και άλλα 25 λεπτά κόντρα στον Εθνικό. Στα τρία τελευταία παιχνίδια έμεινε στο ζέσταμα. Είχε αγωνιστεί και για 90 λεπτά στον τυπικής διαδικασίας επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, ο οποίος προηγήθηκε των πέντε προαναφερθέντων αγώνων πρωταθλήματος. Ο δε Τιάγο Γκόμες έχει μόλις τρεις συμμετοχές ως αλλαγή, με συνολικό χρόνο συμμετοχής 22 λεπτά!

Το παράδοξο είναι πως αμφότεροι είναι σε θέση να δώσουν βοήθειες στις θέσεις που αγωνίζονται, σύμφωνα με όσα έδειξαν από τη μέχρι τώρα παρουσία τους στην ομάδα. Για παράδειγμα, στο «αιώνιο ντέρμπι» ο Σέρινταν θα μπορούσε να δώσει κάποια διαφορετικά στοιχεία στο παιγνίδι της ομάδας του. Σ’ ένα ματς στο οποίο ο ΑΠΟΕΛ υποχώρησε και επέλεξε την τακτική των αντεπιθέσεων, ο Ιρλανδός σίγουρα θα μπορούσε να δώσει βοήθειες με την ταχύτητά του και το κράτημα της μπάλας. Το ίδιο και ο Γκόμες, ο οποίος εύκολα θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον… χαμένο Ντε Βινσέντι.

Ο Φινκ γνωρίζει πως ενδεχομένως να έκανε λάθος με τη μη χρησιμοποίηση των δύο συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Γι’ αυτό δεν θα είναι έκπληξη αν στο αυριανό πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου με αντίπαλο την Ανόρθωση βρεθούν στο αρχικό σχήμα. Ο Γερμανός τεχνικός αναμένεται πως θα προβεί σε ορισμένες διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα του και οι δύο θα αφορούν τους Σέρινταν-Γκόμες. Παράλληλα, είναι πιθανόν να μείνει στον πάγκο ο Ρίισε και τη θέση του να πάρει ο Μάριος Αντωνιάδης, χωρίς να αποκλείεται να προτιμηθεί στο κέντρο της άμυνας. Απ’ εκεί και πέρα, είναι πιθανόν να προκύψουν κι άλλες αλλαγές στην ενδεκάδα, αφού ίσως προτιμηθεί να ξεκουραστούν κάποιοι (Σέρτζιο), ενώ είναι ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφοροποίηση συστήματος. Κάτι που αν επιβεβαιωθεί και δούμε σχηματισμό 4-4-2, τότε το επιθετικό δίδυμο αναμένεται να αποτελέσουν οι Σέρινταν και Σωτηρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα