Διχοτόμηση βλέπει ο Χριστόφιας, αν συνεχιστεί το αδιέξοδο

Στην περίπτωση που συνεχιστεί το αδιέξοδο στο Κυπριακό θα υπάρξει διχοτόμηση, δήλωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στην εφημερίδα «Μιλλιέτ», προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο σενάριο θα φέρει τις δύο κοινότητες τη μία απέναντι στην άλλη.

Είπε ακόμα ότι οι Ε/κ και οι Τ/κ πρέπει να ζητήσουν αμοιβαία συγγνώμη γι' αυτά που έκαναν, ώστε να υπάρξει λύση του Κυπριακού. Ανέφερε ότι έχει προσκληθεί στην Κωνσταντινούπολη από το Ίδρυμα Μαρμαρά και σκέφτεται να πάει τον ερχόμενο Απρίλιο.Για

τις συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσία, είπε ότι δεν δίνεται βάση στη Μόσχα, αλλά μόνο κάποιες διευκολύνσεις. «Ο Νίκος Αναστασιάδης κοιτάζει προς τη Δύση», είπε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έκανε θαρραλέα βήματα στο Κυπριακό. «Ο Αναστασιάδης θα έπρεπε να δείξει θάρρος και να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν και θα έπρεπε να επιδείξει θάρρος, υιοθετώντας τις συγκλίσεις στις οποίες είχαν καταλήξει οι ηγέτες προηγουμένως», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα