ΑΠΟΕΛ: Ιστορική πρόκριση...53 χρόνια πριν

Το σωματείο του ΑΠΟΕΛ θυμάται την πρώτη ιστορική πρόκριση της ομάδας σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση με δυο νίκες.

Αναλυτικά:

Η ιστορία του ΑΠΟΕΛ είναι ένδοξη, αξιοζήλευτη και τεράστια, οι ευρωπαϊκές επιτυχίες μεγάλες και αυτό αποτυπώνεται μέσα από τα γεγονότα.

Δεν περιορίζονται μόνο στις έξι προκρίσεις στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με αποκορύφωμα την επική πορεία στους «8» της κορυφαίας

διασυλλογικής διοργάνωσης. Τα ιστορικά επιτεύγματα του ΑΠΟΕΛ χρονολογούνται και αποτελούν σημείο αναφοράς, προκειμένου να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Σήμερα 29/09/2016 ο ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενηθεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, εντούτοις η ημερομηνία αυτή ξυπνά μνήμες, μνήμες ευχάριστες, περήφανες και ιστορικές.

Σαν σήμερα το 1963 ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε την SK Gjøvik-Lyn 1-0 στη Νορβηγία με γκολ - πέναλτι του Σ. Παρτάκκη και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του κυπέλλου κυπελλούχων. Μια ομάδα αποτελούμενη από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι λάτρευαν το ιερό έμβλημα και τα πέντε αρχικά γράμματα, κατέθεσαν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, ανέτρεψαν τα προγνωστικά και γράφτηκαν στην ιστορία. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε στην επόμενη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μάλιστα με δυο νίκες.

Οι θριαμβευτές επέστρεψαν στην Κύπρο μέσω Κοπεγχάγης στις 5:30μμ, στις 30 Σεπτεμβρίου έπειτα από 9 ½ ώρες πτήσης. Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκαν δύο χιλιάδες άτομα, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΚΟΠ Νίκος Στυλιανάκης και ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της Ομόνοιας Ματθαίος Παπαπέτρου.

Ο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε και στα δυο παιχνίδια με την ίδια ενδεκάδα (Νιλ Φράνκλιν): Α. Μαυρουδής, Π. Κωνσταντινίδης, Σ. Χαριτάκης, Δ. Χιώτης, Ν. Ασσιώτης, Σ. Παρτάκκης, Α. Τασουρής, Ν. Κατζηλιέρης, Μ. Πάπαλλος, Τ. Χαϊλής, Ν. Αγαθοκλέους.

Σκόρερ του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (15΄, 61΄, 80΄ Τ. Χαϊλής, 67΄, 86΄ Ν. Αγαθοκλέους, 78΄ Μ. Πάπαλλος)

Keywords
Τυχαία Θέματα