Αποδέσμευση 117 θέσεων σε Επ. Κεφαλαιαγοράς και Πανεπιστήμια

Το θέμα της εξαίρεσης από την αναστολή πλήρωσης κενών θέσεων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και στην Δημόσια Υπηρεσία, συζήτησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών η οποία συμφώνησε στην αποδέσμευση 117 θέσεων.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ

Άγγελος Βότσης, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής είπε ότι έχουν συμφωνήσει ότι αποδεσμεύονται, από την εξαίρεση από την αναστολή πλήρωσης κενών θέσεων, εννέα θέσεις για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, 62 θέσεις για το Πανεπιστήμιο Κύπρου, 36 θέσεις για το ΤΕΠΑΚ και 10 θέσεις για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του είπε ότι η Κυβέρνηση αναμένεται ότι θα τα βρει δύσκολα με την αποπαγοποίηση διευθυντικών θέσεων.

«Ως Κίνημα είχαμε πει από την αρχή ότι μας φαντάζει πολύ περίεργο την ώρα που η Κυβέρνηση προγραμματίζει και προσπαθεί να μας πείσει ότι σοβαρομιλά ότι θα κάνει γενική αναδιάρθρωση της δημόσιας υπηρεσίας να έρχεται στη Βουλή και να προτείνει μαζική αποπαγοποίηση θέσεων προαγωγής και υψηλόβαθμων θέσεων στο δημόσιο.

Δεν είναι δυνατόν να συζητείται πάρα πολύ σοβαρά η ενοποίηση όλων των τεχνικών υπηρεσιών που βρίσκονται στα διάφορα Υπουργεία και να έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση και να ζητά να ανοίξει θέση Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν είναι δυνατόν σ` αυτή τη φάση να γίνονται αυτές οι μαζικές προαγωγές έστω και εάν επί τους παρόντος δεν υπάρχει οικονομικό κόστος. Είναι προαγωγές σκοπιμότητας και συνδέονται με τις βουλευτικές εκλογές. Έχει ξεκινήσει το «τάξιμο», το ρουσφέτι και ο λαϊκισμός από τους κυβερνώντες», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα