«Από τύχη δεν σκοτώθηκε κανείς»-Ποια η ιδιαιτερότητα έκρηξης

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα χθες στο κέντρο της Λευκωσίας, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να λύσουν τις διαφορές τους στέλνοντας εκρηκτικό μήνυμα.

Η Λευκωσία σηκώθηκε στο πόδι από την ισχυρή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε γύρω στις 19.30 στα δημοτικά όρια των Αγίων Ομολογητών και της Ακρόπολης, κοντά σε πασίγνωστη ψαροταβέρνα της πρωτεύουσας, που βρίσκεται σε πάροδο της Λεωφόρου Νίκης.

Ο απολογισμός είναι υλικές ζημιές στην πολυκατοικία όπου στεγάζονται γραφεία αλλά και σε παρακείμενα

οχήματα. Ένας νεαρός Ελλαδίτης τραυματίστηκε από τα θραύσματα, ευτυχώς ελαφρά.

Συνελήφθη στην Πάφο ο 50χρονος ύποπτος για βόμβα σε Λευκωσία

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο SigmaLive για τον λόγο για τον οποίο προκλήθηκε η έντονη, ομολογουμένως, αναστάτωση σε περιοχές της Λευκωσίας που δεν είναι και τόσο κοντά στο σημείο, από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Λίγα μόλις λεπτά πριν από την έκρηξη, έξω από την πολυκατοικία υπήρχαν άτομα τα οποία περίμεναν βοήθεια λόγω βλάβης σε όχημα. Δίπλα, εξάλλου, υπάρχει η ψαροταβέρνα, την οποία αρκετές οικογένειες επιλέγουν για έξοδο.

Η έκρηξη ήταν χαμηλής ισχύος μεν, αλλά ισχυρή. Αυτό ήταν λόγω της κατασκευής του εκρηκτικού μηχανισμού και του υλικού που χρησιμοποιήθηκε. Ήταν, επίσης, «σωστά δομημένη» και σε πρακτικό επίπεδο. «Πληρούσε» δηλαδή όλα τα βασικά κριτήρια που απαιτούνται για έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Αυτό που συνέβαλε επίσης στο να προκληθεί η έντονη αναστάτωση, ήταν και το γεγονός ότι ήταν απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα