Ινδονησία: Συνέλαβαν εκ νέου Αμερικανό που είχε δραπετεύσει

Η ινδονησιακή αστυνομία κατάφερε να συλλάβει εκ νέου έναν Αμερικανό που δραπέτευσε πριν από μια εβδομάδα από μια φυλακή στο Μπαλί, κατά τη δεύτερη απόδραση ξένων κρατουμένων που σημειώνεται φέτος από φυλακή του τουριστικού αυτού νησιού.

Ο Κρίστιαν Μπίσλεϊ από την Καλιφόρνια συνελήφθη ξανά την Κυριακή, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μπαντούνγκ Γιούντιτ Σάτρια Χανάντα, ο οποίος δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Ο Μπίσλεϊ είχε συλληφθεί ως ύποπτος για εγκλήματα που σχετίζονται με τα

ναρκωτικά, αλλά δεν είχε καταδικαστεί όταν δραπέτευσε από τη φυλακή Κερομποκάν του Μπαλί την περασμένη εβδομάδα.

Ο 32χρονος πιστεύεται ότι κατάφερε να κόψει τα κάγκελα στην οροφή του κελιού του και στη συνέχεια σκαρφάλωσε τον περιμετρικό τοίχο της φυλακής, σε ένα σημείο στο οποίο γινόντουσαν εργασίες ανακαίνισης.

Στη φυλακή Κερομποκάν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από τις παραλίες της πολύ τουριστικής Κούτα, κρατούνται συχνά ξένοι που κατηγορούνται σε σχέση με τη λαθραία χρήση ή διακίνηση ναρκωτικών.

Οι συνήγοροι του Μπίσλεϊ δεν έχουν μέχρι στιγμής σχολιάσει την είδηση για τη σύλληψη του δραπέτη.

Τον Ιούνιο, ένας Αυστραλός, ένας Βούλγαρος, ένας Ινδός και ένας Μαλαίος έσκαψαν μια σήραγγα περίπου 12 μέτρων κάτω από τον τοίχο της φυλακής Κερομποκάν και κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Ο Ινδός και ο Βούλγαρος συνελήφθησαν σύντομα στο γειτονικό Ανατολικό Τιμόρ, αλλά ο Αυστραλός Σον Έντουαρντ Ντέιβιντσον και ο Μαλαίος Τι Κοκ Κινγκ εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Ο Ντέιβιντσον φέρεται, μάλιστα, ότι χλεύασε τις Αρχές, λέγοντας ότι απολαμβάνει τη ζωή σε διάφορα μέρη του κόσμου, σε μηνύματά του στο Facebook.

Στη φυλακή Κερομποκάν έχουν κρατηθεί αρκετοί ξένοι για εγκλήματα σχετικά με τη χρήση ή τη διακίνηση ναρκωτικών, οι οποίοι έχουν προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας, μεταξύ των οποίων η Αυστραλή Σαπέλ Κόρμπι, η καταδίκη της οποίας σε 12,5 χρόνια κάθειρξης για διακίνηση μαριχουάνας είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις από τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα