Από την Χλώρακα στην Κοφίνου 23 αιτητές ασύλου - Ένας παράνομα στην Δημοκρατία

Ένα άτομο που διαμένει παράνομα στη Δημοκρατία εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο που διεξήγαγε το Υπουργείο Εσωτερικών σε 250 διαμερίσματα του οικιστικού συγκροτήματος St. Nicolas στη Χλώρακα, στο πλαίσιο των μέτρων που συμφωνήθηκαν κατά τη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα. Σε ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για απέλασή του, ενώ 23 αιτητές ασύλου μεταφέρθηκαν στον χώρο φιλοξενίας στην Κοφίνου, μέχρι την εξέταση των αιτήσεών τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι Εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Ασύλου βρέθηκαν στο

συγκρότημα οικιών στη Χλώρακα μαζί με τα μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας και άλλων συναρμόδιων Υπηρεσιών, όπου κατέγραψαν 81 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να διαμένουν στα εν λόγω διαμερίσματα.

«Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, στα πρόσωπα αυτά περιλαμβάνονται τόσο αιτητές ασύλου όσο και κάτοχοι συμπληρωματικής προστασίας, συριακής καταγωγής», σημειώνει το Υπουργείο, προσθέτοντας ότι 23 αιτητές ασύλου μεταφέρθηκαν στον χώρο φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου για ενεργοποίηση της διαδικασίας άμεσης εξέτασης των αιτήσεών τους κατά το επόμενο διάστημα.

Αναφέρεται, ακόμα, ότι στην πλειοψηφία τους τα υπόλοιπα πρόσωπα ενημέρωσαν για την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν στις επόμενες μέρες και να εξεύρουν άλλο χώρο διαμονής.

Όσον αφορά την περίπτωση προσώπου το οποίο διαπιστώθηκε ότι διαμένει παράνομα στη Δημοκρατία, το Υπουργείο σημειώνει ότι θα ενεργοποιηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για απέλασή του.

Τέλος, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι «η πιο πάνω πρακτική θα συνεχιστεί και στις επόμενες μέρες ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή της απόφασης με τον εντοπισμό τυχόν άλλων προσώπων».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο συγκρότημα πολυκατοικιών στη Χλώρακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Χειροπέδες σε μετανάστη στη Χλώρακα - Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί

Keywords
Τυχαία Θέματα