Αδελφοποίηση κατεχόμενου Περγάμου με την τουρκική πόλη Τσόρουμ

Ο δήμαρχος της τουρκικής πόλης Τσόρουμ, Χαλίλ Ιμπραήμ Ασγκίν, δήλωσε ότι θα μεταβούν το συντομότερο δυνατόν στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου για να υπογράψουν «πρωτόκολλο αδελφοποίησης» με τον «δήμο» του κατεχόμενου Περγάμου.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίμπρις» γράφει ότι σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ασγκίν ανέφερε ότι στέκονται στο πλευρό των Τούρκων της Κύπρου υπό οποιεσδήποτε

συνθήκες.

«Ο Μπουλέντ Μπεμπέκ, ο ηρωικός δήμαρχος του Περγάμου, με τον οποίο αποφασίσαμε να υπογράψουμε πρωτόκολλο αδελφοποίησης, εκπλήρωσε την απαίτηση του ευγενούς αίματος στις φλέβες του, στέκοντας μπροστά στους στρατιώτες του ΟΗΕ και λέγοντας: ‘Αν αυτά τα οχήματα δεν μετακινηθούν, θα τα συντρίψω’. Είμαστε περήφανοι», έγραψε.

« Η απόφαση της Δημοτικής Συνέλευσης και οι εγκρίσεις του Υπουργείου έχουν ολοκληρωθεί, τώρα θα πάμε στο Πέργαμος, στην τδβκ, στους αδελφούς και τις αδελφές μας το συντομότερο δυνατό, θα γίνουν όσα επιτάσσει η αδελφοσύνη και θα επισημοποιήσουμε την αδελφοσύνη μας με μια τελετή», ανέφερε, επίσης, ο Τούρκος δήμαρχος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα