Απεργούν οι νοσηλευτές την Πέμπτη 7 Μαϊου

Δεν τα βρήκαν νοσηλευτές και Υπουργείο Υγείας.

ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ και κλάδος νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ κατέρχονται σε στάση εργασίας την Πέμπτη 7 Μαΐου.

Το Υπουργείο Υγείας δεν έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις στα πάγια αιτήματά των νοσηλευτών και δηλώνουν πλέον υποχρεωμένοι σε απεργία με αποτέλεσμα την Πέμπτη να παραλύσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Η

στάση εργασίας θα είναι τετράωρη, από τις 7:30 μέχρι και τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης, και σ' αυτήν εκτός από τους νοσηλευτές θα συμμετάσχουν οι φυσιοθεραπευτές, οι ακτινογράφοι, και οι εργαζόμενοι στα κρατικά φαρμακεία και εργαστήρια.

Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο στην απεργία να συμμετέχουν και οι κυβερνητικοί γιατροί.

Οι γιατροί θα λάβουν τελικές αποφάσεις την Τετάρτη, μετά τη δική τους συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας.

Σοβαρές καταγγελίες ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ
Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) καταγγέλλει τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας Χάρη Γεωργιάδη και Δρα Φίλιππο Πατσαλή για πλήρη αδιαφορία, υποτίμηση και παραγνώριση του έργου των νοσηλευτών και ότι με τις άστοχες, ανεπίτρεπτες και παράλογες ενέργειές τους οδηγούν σε πλήρη παράλυση και οριστικό λουκέτο τη δημόσια υγεία, για δήθεν υλοποίηση των μέτρων που επέβαλε η Τρόικα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Καταγγέλλουμε γι’ άλλη μια φορά σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό ότι με το πρόσχημα δήθεν της οικονομικής κρίσης και της μνημονιακής σύμβασης, η Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη αποφάσισε να κλείσει τα δημόσια νοσοκομεία και να τα ξεπουλήσει, παραγνωρίζοντας χιλιάδες εργαζόμενους που πολύ σύντομα θα βρεθούν στην ανεργία ή θα αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς.

Θεωρούμε κοροϊδία τη συμπεριφορά του Υπουργού Υγείας που εδώ και μήνες είτε μας αγνοεί, είτε παρεμβαίνει την τελευταία στιγμή για να σώσει δήθεν την κατάσταση, και να στηρίξει τον κλάδο στα αιτήματά του που συζητά και υποβάλλει σε «ώτα μη ακουόντων», εδώ και μήνες. Μιλούμε για μια εξωφρενική πολιτική και συμπεριφορά που υποτιμά τον άνθρωπο και τον εργαζόμενο, που χαράσσεται από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, που κατάντησε ο πιο πιστός υπάλληλος της Τρόικα, διαλύοντας πλήρως τον κοινωνικό ιστό και οδηγώντας τον λαό σε εξαθλίωση.

Δεν είμαστε επαίτες ούτε ζητιανεύουμε. Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι που δουλεύουμε σε άθλιες συνθήκες, με μεγάλες ευθύνες και αισθανόμαστε πικραμένοι και δυσαρεστημένοι όταν διαπιστώνουμε πως η επίσημη πλευρά μάς εμπαίζει, υποτιμά τη νοημοσύνη μας και υποβαθμίζει τον ρόλο και την προσφορά μας.

Δυστυχώς, ο Υπουργός Υγείας τηρώντας τη σκληρή γραμμή του Υπουργείου Οικονομικών, που επιδιώκει να παραδώσει προϋπολογισμό λιτότητας για να πάρει τα εύσημα από τους δανειστές, αλλά θα γονατίσει τους εργαζομένους και τα νοικοκυριά, αποφάσισε πως δεν μπορεί να ικανοποιηθεί κανένα αίτημά μας.

Ως εκ τούτου, υποχρεωνόμαστε να ακολουθήσουμε τον δρόμο των δυναμικών κινητοποιήσεων και να συμμετάσχουμε στην τετράωρη εργασία που προκήρυξαν οι Κλάδοι της ΠΑΣΥΔΥ, για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Μαΐου 2015, καθώς αντιλαμβανόμαστε πως η Κυβέρνηση δεν μας λαμβάνει καθόλου υπόψη και ρίχνει τα αιτήματά μας στον κάλαθο των αχρήστων.

Τώρα αντιλαμβάνονται πως πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες για τη δημόσια υγεία; Πού ήταν τόσο καιρό και πού βρίσκονται για να δουν την κακοδιαχείριση, και τις σπατάλες; Αλλά εδώ κάμνουν τα στραβά μάτια γιατί έχουν όλοι τα συμφέροντα και τις προσωπικές τους ατζέντες. Διαβλέπουμε, και μακάρι να μην επιβεβαιωθούμε από τα γεγονότα, πως οι προθέσεις περί Αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τα νοσοκομεία σε πλήρη εξαθλίωση και οριστικό κλείσιμο. Αυτός είναι ο στόχος τους, παρά τις διακηρύξεις περί αναβάθμισης της υγείας του λαού και προσφοράς καλύτερων και πιο οικονομικών υπηρεσιών με την εισαγωγή του Γε.ΣΥ.
H ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ στήριξε την απόφαση της Κυβέρνησης γι’ αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, πιστεύοντας πως σκοπός και στόχος είναι να αναβαθμιστεί η δημόσια υγεία. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση της ποιότητας υγείας γιατί εάν υπήρχε και έστω ένα ίχνος ενδιαφέροντος θα ικανοποιούνταν τα βασικά και ουσιώδη αιτήματά μας ,που όφειλαν να τα συζητήσουν και να τα ικανοποιήσουν εδώ και καιρό, εδώ και χρόνια.

Αντί αυτού ζητούν και θέλουν να πάρουν μόνο από εμάς, χωρίς να δίνουν ούτε ένα σεντ του ευρώ. Όπως κάμνουν από ολόκληρο τον κυπριακό λαό.

Η συντεχνία μας συμπεριφέρεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σεβασμό προς τον πολίτη, πιστεύοντας πως η υγεία δεν πωλείται σε τιμή ευκαιρίας ούτε σε τιμές sale. Όμως, το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τα απεργιακά μέτρα, τουλάχιστον από σεβασμό προς τον εαυτό μας και τις οικογένειές αλλά και προς τον κάθε Κύπριο πολίτη, που δυστυχώς, θα πέσει άλλη μια φορά θύμα των ακραίων αποφάσεων που του επιβάλλονται για να σωθούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα ταμεία του κράτους που ξετινάχθηκαν στον αέρα. Ας πάνε να τα πάρουν από αυτούς που λεηλάτησαν το σύστημα κι ας αφήσουν επιτέλους ήσυχους τους εργαζομένους».

Keywords
Τυχαία Θέματα