Απεργία μαθητών στο 1ο Γυμνάσιο Ζακακίου στη Λεμεσό (pics)

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία προχώρησαν οι μαθητές της 3ης Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Ζακακίου στη Λεμεσό. Από το πρωί δεν έχουν μπει στις τάξεις τους, διαμαρτυρόμενοι για θέματα στα οποία υπάρχει διαφωνία με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Από χθες οι μαθητές ήρθαν σε συνεννόηση και οργανώθηκαν έτσι ώστε σήμερα να είναι συντονισμένη η διαμαρτυρία τους. Κύριο πρόβλημα το οποίο έχουν οι μαθητές είναι η άρνηση του σχολείου να επιτρέψει στις μαθήτριες να φορούν μαύρο παντελόνι, όπως λένε οι μαθητές. "Τις αναγκάζουν σε μια τέτοια οικονομική περίοδο, να αγοράζουν παντελόνια των 40 ευρώ. Δεν τις αφήνουν να φορούν απλά μαύρα παντελόνια", σημειώνουν οι μαθητές.

Επιπρόσθετη διαφωνία προέκυψε σε σχέση με ένα φούτερ που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά της 3ης Γυμνασίου και το οποίο η Διευθύντρια του σχολείου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι μαθητές, δεν τους επιτρέπει να το φορέσουν στο σχολείο, απειλώντας ακόμα και με αποβολές.

Το θέμα της στολής στα σχολεία να θυμίσουμε ότι αποτελεί σημαντικό σημείο τριβής μεταξύ μαθητών και σχολείων, με την ίδια την ΠΣΕΜ να διοργανώνει Γενικές Συνελεύσεις σε σχολεία για να αποφασίσουν οι μαθητές πώς θα αντιδράσουν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

(Φωτογραφία που μας έχουν στείλει οι μαθητές)

Keywords
Τυχαία Θέματα