Απειλήθηκε από πυρκαγιά το κρατικό δάσος Αλέξυγρος

Από την πυρκαγιά που εξερράγη σήμερα γύρω στις 8: 00 το πρωί στα Κλαυδιά από άγνωστα αίτια απειλήθηκε το κρατικό δάσος Αλέξυγρος.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μια ώρα αργότερα αφού έκαψε 1,5 εκτάριο ιδιωτικής γης καλυμμένο με άγρια βλάστηση και ξηρικές καλλιέργειες.

Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς εργάσθηκαν 16 άνδρες του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επτά πυροσβεστικά οχήματα.

Υπό έλεγχο και η πυρκαγιά στον Μαθιάτη

Επίσης,

πυρκαγιά που εξερράγη γύρω στη 1:00 το μεσημέρι, στην τοποθεσία Βικλιά στην κοινότητα Μαθιάτη, τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 2:00 αφού έκαψε 6 εκτάρια ιδιωτικής γης καλυμμένα με σπαρτά, φρύγανα και πεύκα.

Για την κατάσβεσή της εργάσθηκαν 24 άνδρες του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Μαθιάτη, με εννέα πυροσβεστικά οχήματα. Τα αίτια πρόκλησης της διερευνώνται.

Το Τμήμα Δασών απευθύνει στο κοινό θερμή έκκληση όπως κατά τις διάφορες δραστηριότητες του στο ύπαιθρο, αποφεύγει τη χρήση φωτιάς και εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα. Επίσης η ρίψη αναμμένων αποτσίγαρων ή σπίρτων κατά τη διακίνηση μας στην ύπαιθρο και τις δασικές περιοχές πρέπει να αποφεύγεται.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος πρέπει να ενημερώνει χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό ή να τηλεφωνεί στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Πηγή: KYΠΕ

Φωτογραφία Αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα