Απάντηση Τμ. Φορολογίας για «Στάβλους του Αυγεία»

Απάντηση στα όσα ανέφερε χθες Πέμπτη (29/09) στην Επιτροπή Ελέγχου ο Έφορος δίνει το Τμήμα Φορολογίας, κρίνοντας ως απαραίτητο, όπως αναφέρει, να διευκρινιστούν μερικά σημεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα που περιέχουν δηλώσεις του Εφόρου σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου θα ήθελα να φέρω εις γνώση σας τα πιο κάτω διευκρινιστικά σημεία, τα οποία κρίνονται ως πολύ σημαντικά για να αποσαφηνιστεί πλήρως το περιεχόμενο τους, ως επίσης και το πνεύμα στο οποίο έγιναν οι δηλώσεις αυτές:

1. Σε καμιά περίπτωση η οποιαδήποτε δήλωση αποσκοπούσε

να αφήσει αιχμές εναντίον της παραγωγικότητας οποιουδήποτε υπάλληλου• τουναντίον, η ουσία των δηλώσεων αποσκοπούσε να τονιστεί ο τεράστιος όγκος εργασίας που συσσωρεύτηκε στο Τμήμα επί σειρά αρκετών ετών και η τεράστια προσπάθεια που απαιτείται για να αποπερατωθεί όλη αυτή η εργασία, η οποία καταγράφηκε κατόπιν εντολής του προηγούμενου Εφόρου κου. Λαζάρου, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με ομαλό τρόπο η ενοποίηση των Φορολογικών Τμημάτων.

2. Γνωρίζω ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και φιλοδοξίες μαζί με τη Διεύθυνση και ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εκτελεστεί όλη αυτή η καθυστερημένη εργασία. Τα αποτελέσματα από την προσπάθεια αυτή είναι ήδη πολύ θετικά κάτι το οποίο τονίστηκε στη Βουλή αρκετές φορές. Δεν θα μπορούσε καμιά δήλωση να είναι αρνητική για τους υπαλλήλους του Τμήματος, αφού χάρη σε αυτούς έχουμε ήδη καλύψει το 50% των εκκρεμουσών υποθέσεων. Οι μεμονωμένες περιπτώσεις που είτε με τις πράξεις ή παραλείψεις τους αμαυρώνουν την εικόνα του Τμήματος δεν μπορεί να υποβαθμίσουν το τεράστιο έργο που επιτελείται από τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

3. Η Διεύθυνση του Τμήματος καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για την περαιτέρω στελέχωση του Τμήματος, τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, νομοθεσιών και συστημάτων που θα προσδώσει πραγματική αξία σε όλους τους υπαλλήλους του Τμήματος. Η προσδοκία μας είναι στο τέλος αυτής της πορείας να κτίσουμε όλοι μαζί ένα σύγχρονο φορολογικό τμήμα, το οποίο να χαίρει της εμπιστοσύνης όλων των πολιτών του Κράτους και ταυτόχρονα ο κάθε υπάλληλος να νοιώθει περήφανος που αποτελεί κομμάτι του. Είμαι πεπεισμένος ότι οι προσπάθειες όλων μας θα ευοδωθούν και ο στόχος θα επιτευχθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα