Η απάντηση Προεδρικού για συμμετοχή Υπουργών σε προεκλογική

"Δουλειά δεν είχε ο Διάβολος", ήταν η πρώτη αντίδραση του Διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μιχάλη Σοφοκλέους, στις επικρίσεις για τη συμμετοχή Υπουργών και δημοσίων λειτουργών στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο κ. Σοφοκλέους εξέφρασε τη δυσφορία του γιατί κάποιοι παίζουν με τις λέξεις αλλά και τις εντυπώσεις, καθώς, όπως είπε, "δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην υπερασπίζονται οι Υπουργοί

μιας κυβέρνησης το έργο που έχουν παράξει στο Υπουργείο τους". "Αν δεν το υπερασπιστούν αυτοί, τότε ποιος θα το κάνει;", διερωτήθηκε.

Επεσήμανε ότι πρόκειται για πολιτικό προσωπικό, το οποίο εκτελεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι κυβέρνηση και κόμματα δεν ζουν σε παράλληλους κόσμους.

Καταχρηστικό, συνέχισε, θα ήταν αν ο οποιοσδήποτε Υπουργός, υποχρέωνε τον κάθε δημόσιο υπάλληλο να πηγαίνει μαζί του και να υπερασπιζόταν το έργο της Κυβέρνησης, αν ο ίδιος ο λειτουργός δεν συμφωνούσε με αυτό.

Σε σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό, που αφορά στον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη και συνεργάτη του στο Υπουργείο, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδικτυακή ενημέρωση πολιτών που διοργάνωσε το επιτελείο Αναστασιάδη, επεσήμανε ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, με την προσωπική του ιδιότητα.

Επεσήμανε ότι δεν θα είχε κανένα μεμπτό σημείο αν οποιοσδήποτε λειτουργός Υπουργείου πήγαινε με ανθυποψήφιο του κ. Αναστασιάδη, να τοποθετηθεί αρνητικά για το έργο που γινόταν στο Υπουργείο.

Ο κ. Σοφοκλέους κλήθηκε να τοποθετηθεί και για το σχόλιο του Προέδρου Αναστασιάδη, ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι αδελφές, με τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου να ξεκαθαρίζει ότι κράτος που θέλει να είναι πλήρως και ουσιαστικά ανεξάρτητο, δεν μπορεί να έχει μητρικό κράτος.

Τόνισε ότι ως Έλληνες Κύπριοι και ως Έθνος, νιώθουμε την Ελλάδα ως μητέρα πατρίδα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Ως ανεξάρτητο, όμως, κράτος, χωρίς παρεμβάσεις, θα πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε αδελφικές σχέσεις με την Ελλάδα ως Κυπριακή Δημοκρατία και αυτό θα πράξουμε. Θα συνεχίσουμε να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις, επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα