Απαγόρευσαν τα καταλανικά σύμβολα στον τελικό

Η ενέργεια της ισπανικής κυβέρνησης να προκαλέσει απαγόρευση των καταλανικών συμβόλων στον τελικό του Κυπέλλου ξεσήκωσε θύελλα.

Πολύ μεγάλη συζήτηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία η απαγόρευση εισόδου καταλανικών συμβόλων της ανεξαρτησίας στον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Σεβίλλης.

Ο τελικός (του Κόπα Ντελ Ρέι όπως λέγεται στην Ισπανία, δηλαδή του Κυπέλλου του Βασιλιά) θα λάβει χώρα επί μαδριλένικου εδάφους, στο Βιθέντε Καλδερόν της ισπανικής πρωτεύουσας και οι κρατούντες θέλουν να αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι ένα διχαστικό κλίμα.

Ετσι,

η ισπανική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να απαγορεύσει τα καταλανικά σύμβολα που έχουν αναφορές στην ανεξαρτησία της Καταλονίας, κάτι όμως που προκάλεσε τη σοβαρή αντίδραση της Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί σε σχετική ανακοίνωσή τους έκαναν λόγο για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, όμως η απόφαση δεν άλλαξε.

Υπερ της απαγόρευσης τάχθηκε ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας Χαβιέρ Τέμπας ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "είναι απολύτως λογικό να απαγορεύονται τα σύμβολα που ουσιαστικά προπαγανδίζουν την καταστροφή της Ισπανίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα