Ανυπέρβλητα εμπόδια και αντίο Ευρώπη

Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά για 50 λεπτά, αλλά τα διαιτητικά λάθη και η ανωτερότητα της Μπορντό λύγισαν τους παίκτες του Κρίστιανσεν

Η Μπορντό ήταν εξ’ αρχής το φαβορί για την πρόκριση κόντρα στην ΑΕΚ, και μετά το χθεσινό 3-0, βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα μας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, στάθηκε αξιόλογα, αλλά λύγισε στην επανάληψη, με τη βοήθεια και της διαιτησίας. Διότι αρχικά οι «Γιρονδίνοι» πήραν προβάδισμα με γκολ

από θέση οφσάιντ και στη συνέχεια διπλασίασαν τα γκολ τους με αυστηρό πέναλτι που υπέδειξε ο άρχοντας του αγώνα. Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 80΄ μετά από ωραίο συνδυασμό των γηπεδούχων. Η ΑΕΚ είχε από την πλευρά της ορισμένες κλασικές ευκαιρίες, τόσο όταν το σκορ ήταν στο 0-0, όσο και όταν ήταν 2-0 και 3-0, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ορντίθ.
Κάπου εδώ το όνειρο για ευρωπαϊκή διάκριση ξεθώριασε στην ΑΕΚ, καθώς πρέπει να γίνουν πολλά για να ανατραπεί το 3-0.

Οι επιλογές του Κρίστιανσεν
Χωρίς εκπλήξεις, αλλά τέσσερα νέα αποκτήματα περιελάβανε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Κρίστιανσεν. Έδωσε φανέλα βασικών στους Μαρσίνιακ (αριστερό μπακ), Νίνου (παρτενέρ του Καταλά), Τετέ (αριστερό φτερό) και Αντρέ Άλβες. Την ενδεκάδα συμπλήρωσαν οι Τόνιο, Μιντίκκης, Μπόλιεβιτς, Τομάς, Λαρένα και Μοντέιρο.

Στάθηκε καλά η ΑΕΚ
Πολύ καλά στάθηκε στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ, καθώς κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να αφήσει μακριά από την εστία του Τόνιο τους αντιπάλους, ενώ στις λίγες καλές ευκαιρίες των Γάλλων ο Τόνιο είχε σωστές αντιδράσεις.

Το παιγνίδι ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, προκειμένου να δώσουν τον δικό τους ρυθμό στο παιγνίδι. Η Μπορντό με το πέρας 10 λεπτών ανέλαβε τα ηνία και άρχισε να γίνεται πιο πιεστική, χωρίς όμως να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία, πέραν από κάποια σουτ.

Αντίθετα, η ομάδα του Κρίστιανσεν ήταν αυτή που άγγιξε το γκολ, όταν στο 16ο λεπτό οι Τομάς και Άλβες συνεργάστηκαν, με τον τελευταίο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Οι «κιτρινοπράσινοι» είχαν 10 λεπτά αργότερα ακόμα μια καλή στιγμή με σουτ του Τομάς, το οποίο εξουδετέρωσε ο Καρασό. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, οι γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά δεν έβρισκαν κενούς διαδρόμους προς την εστία του Τόνιο. Η μοναδική στιγμή που οι Γάλλοι κατάφεραν να φτιάξουν κλασική ευκαιρία ήταν στο 38ο λεπτό όταν ο Κχαζρί βγήκε απέναντι στον Τόνιο, αλλά ο Ισπανός πορτιέρο είχε σωστή αντίδραση και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Τη λύγισαν στην επανάληψη
Η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και έψαξαν το γρήγορο γκολ και με τη βοήθεια της διαιτησίας το βρήκαν στο 53ο λεπτό. Ήταν μια φάση που ξεκίνησε από αριστερά, ο Κχαζρί έκανε σέντρα και ο Ντιαπατέ με σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τόνιο. Στο ριμπάουντ, με εξουδετερωμένο τον Ισπανό τερματοφύλακα, ο Ποκό με κεφαλιά έκανε το 1-0. Πρέπει να σημειωθεί ότι η φάση θα έπρεπε να σταματήσει από τον βοηθό, καθώς ο Ντιαπατέ όταν έκανε το πρώτο σουτ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Μετά το γκολ οι Γάλλοι πήραν τα πάνω τους και με επιθετικό ξέσπασμα πολιόρκησαν για ένα δεκάλεπτο την ΑΕΚ. Πότε από αριστερά, πότε από δεξιά και πότε από τον άξονα, η Μπορντό έφτανε με ευκολία στην περιοχή της ΑΕΚ και με λίγη περισσότερη συγκέντρωση από τους επιθετικούς της θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ. Η ομάδα του Κρίστιανσεν θέλησε να απαντήσει στο 61ο λεπτό, αλλά ο Άλβες δεν εκμεταλλεύτηκε την κλασική ευκαιρία που βρήκε, αστοχώντας από πολύ κοντά. Στη συνέχεια για ένα δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε αισθητά χωρίς να δημιουργηθούν φάσεις. Μέχρι το 74ο λεπτό, όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε τραβηγμένο πέναλτι για την Μπορντό, με τον Ντιαπατέ να ευστοχεί και να διαμορφώνει το 2-0. Και δεν έφτανε αυτό, στο 80ό λεπτό ο Πελέ σε μια γρήγορη επίθεση των γηπεδούχων με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Πάντως η ΑΕΚ στο 82ο λεπτό έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν ο Ορντίθ μετά από ωραία ενέργεια έκανε σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Μπορντό: Καρασό, Γκιλμπέρτ, Παλουά, Σέρτιτς, Σαντόμ, Ποκό, Πουντζέ, Σαϊβέ, Τουρέ, Ντιαμπατέ, Κχαζρί.
ΑΕΚ: Τόνιο, Μιντίκκης, Μαρσίνιακ, Καταλά, Νίκου, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Μοντέιρο, Τετέ, Άλβες (69΄ Μυτίδης).

Φάσεις και γκολ
13΄ Καλό σουτ του Γκιλμπέρτ εκτός περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τόνιο.
17΄ Τομάς και Άλβες συνδυάστηκαν ωραία, ο Βραζιλιάνος από καλή θέση έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε έξω.
27΄ Σουτ από τον Τομάς, ο Καρασό έδιωξε σε κόρνερ.
38΄ Ο Κχαζρί μόνος στην περιοχή, ο Τόνιο του πήρε την μπάλα από τα πόδια.
53΄ 1-0 Σέντρα από τον Κχαζρί, ο Ντιαπατέ που ήταν σε θέση οφσάιντ έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο ριμπάουντ ο Πόκο με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
55΄ ο Ντιαπατέ από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει για την Μπορντό.
61΄ Σουτ του Τουρέ έξω από την περιοχή, μάζεψε χωρίς προβλήματα ο Τόνιο.
63΄ Ο Άλβες σε μοναδικό τετ-α-τετ με τον Καρασό, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Μπορντό.
74΄ 2-0 Ο Ντιαπατέ από το σημείο του πέναλτι νίκησε τον Τόνιο.
80΄ 3-0 Γρήγορη επίθεση για την Μπορντό, ο Πελέ από κοντά με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.
83΄ Ο Τόνιο μετά από ωραία ενέργεια εντός περιοχής ξεμαρκαρίστηκε, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
94΄ Ο Πελέ με σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα έξω.

Κρίστιανσεν: «Σκληρό αποτέλεσμα»
Σκληρό αποτέλεσμα χαρακτήρισε το 3-0 ο Τόμας Κρίστιανσεν στη συνέντευξη Τύπου. Ο Δανός τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στις διαιτητικές αποφάσεις και τόνισε πως η ομάδα του άξιζε περισσότερα.
«Το αποτέλεσμα είναι λίγο σκληρό για την ομάδα μας. Αξίζαμε περισσότερα, κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος, κλείσαμε τους διαδρόμους. Η αντίπαλός μας δεν χρειάζεται βοήθεια. Το πρώτο γκολ ήταν οφσάιντ, το δεύτερο δεν ξέρω αν ήταν πέναλτι. Είχαμε ευκαιρίες και μπορούσαμε να έχουμε ένα πέναλτι».

Για το τι είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο ανέφερε: «Τους είπα να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο. Τους είπα να μην επιτρέψουμε να μας κάνουν μεγάλες ευκαιρίες, να έχουν κλειστές τις γραμμές και παράλληλα να επιδιώξουν να γίνουν απειλητικοί».

Τέλος, ο κ. Κρίστιανσεν είπε πως: «Μετά την ήττα, η ομάδα πρέπει να σηκωθεί πάνω, πρέπει να επιστρέψουμε. Έχουμε δείξει ότι μετά από ήττες στεκόμαστε όρθιοι. Ο τρόπος που ήρθε η ήττα δεν αντιπροσωπεύει την προσπάθειά μας στο γήπεδο. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών, έδωσαν ό,τι μπορούσαν. Είχαμε ευκαιρίες, είχαμε δοκάρι και αν μπορούσαμε να σκοράρουμε έστω ένα γκολ, θα είχαμε περισσότερες ελπίδες στη Λάρνακα».

Keywords
Τυχαία Θέματα