Άντρος:Εκσυγχρονισμό & όχι κλείσιμο για την Επιτροπή Σιτηρών

Εκσυγχρονισμό και όχι κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών Κύπρου (Ε.Σ.Κ) ζητά με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης που εστάλη πέρσι τον Απρίλιο κι έπειτα από δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στις 22.7.2016 ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και σε κλείσιμο της Ε.Σ.Κ. από πιθανή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως

αναφέρεται, ενώπιον, της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής εκκρεμεί προς περαιτέρω συζήτηση Πρόταση του ΔΣ της ΕΣΚ που κατατέθηκε από τον νυν Πρόεδρο του ΔΣ και στην οποία επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, και οι λόγοι διατήρησης της ΕΣΚ στην εμπορία σιτηρών, την τήρηση αποθεμάτων και οι αρνητικές συνέπειες κλεισίματος της.

«Σας εισηγούμαστε, κύριε Πρόεδρε, όπως δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στο νέο Δ.Σ. Ε.Σ.Κ. και στην Βουλή, για πιο προσεκτική μελέτη του θέματος και για να ολοκληρωθεί ο κύκλος διαβουλεύσεων με όλους τους εμπλεκόμενους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ υπογραμμίζεται ότι «τυχόν κλείσιμο της Ε.Σ.Κ. θα ενισχύσει το ολιγοπώλιο στην εμπορία σιτηρών και ζωοτροφών, γεγονός που θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην Οικονομία, με αύξηση των τιμών ειδών πρώτης ανάγκης, όπως το γάλα, το κρέας και το ψωμί. Με αρνητικές πιέσεις στον πληθωρισμό».

Καταλήγοντας, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι αυτό που χρειάζεται η Ε.Σ. Κ είναι σοβαρό εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση και όχι κλείσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα