Αντίδραση Φυλακών: Άμεση εξιχνίαση για διαρροή του βίντεο

Άμεση ήταν η αντίδραση των Φυλακών αναφορικά με το βίντεο που καταγράφει καρέ καρέ τον ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αναφορικά με τη διαρροή του βίντεο από το Κλειστό Κύκλωμα Παρακολούθησης των Φυλακών που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, και αφορά περιστατικό που έγινε στις Φυλακές στις 14/9/2016, κατ’ αρχήν, θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια αυτή, η οποία συνιστά ποινικό αδίκημα, καθότι παραβιάζει τους κανόνες ασφάλειας των Φυλακών, εφόσον στο βίντεο φαίνονται καθαρά εσωτερικοί

χώροι της κλειστής φυλακής, θύρες, αυλές, κάγκελα και άλλα. Επίσης, διακρίνονται πρόσωπα δεσμοφυλάκων και κρατούμενων, χωρίς να είναι καλυμμένα τα πρόσωπά τους και χωρίς την συγκατάθεσή τους. Περαιτέρω, η ενέργεια αυτή ενδέχεται να αποτελεί και παρέμβαση στο αστυνομικό ανακριτικό έργο.

Καρέ καρέ: Ξυλοδαρμός δεσμοφύλακα στις Κεντρικές (vid)

Ζητούμε άμεσα από τον Αρχηγό Αστυνομίας, στο πλαίσιο των καθηκόντων του, όπως διατάξει έρευνα για το πώς διέρρευσε το βίντεο, το οποίο είχε δοθεί από τον Αξιωματικό Ασφάλειας των Φυλακών στην Αστυνομία, στις 22/9/2016, στο πλαίσιο της διερεύνησης του περιστατικού. Είμαστε στη διάθεση της Αστυνομίας να συνεργαστούμε και να δώσουμε οποιαδήποτε στοιχεία για άμεση εξιχνίαση της διαρροής.

Εύλογα διερωτάται κάποιος γιατί το βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας αυτή τη χρονική περίοδο, ενώ το περιστατικό έλαβε χώρα το 2016, δηλαδή ένα χρόνο μετά.

Τέλος, οι Φυλακές επιτελούν ένα πολύ δύσκολο έργο και θα πρέπει να γίνει σεβαστό ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για πολιτικές σκοπιμότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα