Ανταλλαγή πυρών με φόντο την πλατεία Ελευθερίας

Αντί να κόπτονται και να σχίζουν τα ιμάτιά τους στον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) για την πλατεία Ελευθερίας, ας δουν πώς, πότε και με ποιο τρόπο επιτέλους θα προβάλουν την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την αγορά της Λευκωσίας προς τους ξένους τουρίστες, βοηθώντας την οικονομία και σταματώντας την οικονομική ενίσχυση του παράνομου καθεστώτος, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Πεζοδρόμων Λευκωσίας - Γ.Σ. ΠΟΒΕΚ.


Με πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο ACTA

εξέφραζε έντονη αντίδραση για την επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των εργασιών για την πλατεία Ελευθερίας, καλώντας το Δημαρχείο της Λευκωσίας να πάρει δραστικές αποφάσεις για το θέμα.

«Η πρόσφατη ανακοίνωση του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑCTA), όχι μόνο δεν μας βρίσκει σύμφωνους τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το ύφος της, αλλά παράλληλα μας προβληματίζει και στο πού αποσκοπεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση καταστηματαρχών-ΠΟΒΕΚ.

«Ο Σύνδεσμος επιτίθεται στον Δήμο Λευκωσίας άκαιρα, πιστεύουμε, τη στιγμή που το έργο της Πλατείας οδεύει προς την ολοκλήρωσή του και με την οδό Κωστάκη Παντελίδη να ολοκληρώνεται εντός των προσεχών ημερών και να δίδεται στην κυκλοφορία», συμπληρώνεται.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι «ο Σύνδεσμος ΑCTA, με τις τοποθετήσεις του ενάντια στον Δήμο Λευκωσίας, προσπαθεί να αποκρύψει τις δικές του ευθύνες σε σχέση με τη μη συμπερίληψη της Λευκωσίας και δη της Εντός των Τειχών Πόλης στα προγράμματά του», ενώ προστίθεται ότι παρόμοια πολιτική ακολουθεί ο ACTA και στις άλλες πόλεις.

«Παράλληλα, προβληματιζόμαστε ως καταστηματάρχες και εμπορευόμενοι, αλλά και οι απλοί πολίτες απογοητεύονται, όταν βλέπουν τους λιγοστούς τουρίστες που φέρνουν στην περιοχή να τους οδηγούν ‘δίκην κοπαδιού’ κατευθείαν στα κατεχόμενα», συμπληρώνεται.

Καταστηματάρχες και ΠΟΒΕΚ καλούν, τέλος, τους Ταξιδιωτικούς Πράκτορες να εντάξουν τη Λευκωσία στα προγράμματά τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στην προβολή της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα