Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την ψηφοφορία προϋπολογισμού

Με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018, που άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί αύριο στις 18.00 με την ψηφοφορία.

Ακολούθως, θα διακοπούν οι εργασίες της Βουλής, για να επαναρχίσουν μετά τις Προεδρικές Εκλογές.

Παραμονές Προεδρικών

Εκλογών, οι ομιλίες αναμένεται να έχουν έντονο προεκλογικό χρώμα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, εξάλλου, παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, από τις οποίες θα κριθεί και το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας.

Παρά τις πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ότι το ΔΗΚΟ θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, χθες ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, απέφυγε να το επιβεβαιώσει.

Με την ευχή το ΔΗΚΟ να τηρήσει υπεύθυνη στάση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, και να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό, έκλεισε τη χθεσινή ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σήμερα, εξάλλου ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, δεν ξεκαθάρισε τη στάση που το Κίνημα θα τηρήσει κατά την αυριανή ψηφοφορία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης.

Δήλωσε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης δεν δίνει στην ΕΔΕΚ την ευκαιρία για ψήφιση του προϋπολογισμού με ευκολία, ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που έδωσε στο Κίνημα.

Μέχρι τελευταία στιγμή, είπε, θα υπάρξει συντονισμός και ανταλλαγή απόψεων για διαφοροποίηση ορισμένων κεφαλαίων, που θα καθιστούσε εφικτή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σφυροκόπησαν χθες την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολούθησε τα τελευταία πέντε χρόνια, επισημαίνοντας πως το λεγόμενο «success story» είναι μόνο στο μυαλό των κυβερνώντων.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, υπεραμύνθηκε των θέσεων της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στους δείκτες της οικονομίας και χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό βιώσιμο, πλεονασματικό και αναπτυξιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα