Ανόρθωση: Υπογράφει και αναλαμβάνει ο Φαλκς

Ο 51χρονος Ολλανδός απάντησε θετικά στον Χρίστο Πουλλαΐδη και θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της «κυρίας».

Οι υπογραφές των συμβολαίων απομένουν για την επισημοποίηση της συμφωνίας της Ανόρθωσης με τον Στάλισλαβ Φαλκς. Χθες, ο 51χρονος Ολλανδός απάντησε, θετικά στην πρόταση της διοίκησης του Αμμοχωστιανού συλλόγου και αφού λάβει τα σχετικά συμβόλαια (θα γίνονταν κάποιες τροποποιήσεις σε συγκεκριμένους όρους) θα βάλει την υπογραφή, η οποία θα τον καθιστά και επισήμως τον νέο Τεχνικό Διευθυντή της Ανόρθωσης. Σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο, θα ολοκληρωθεί το τυπικό

μέρος της συμφωνίας και η διοίκηση της «κυρίας» θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.
Στις επαφές των προηγούμενων ημερών, ο Σταν Φαλκς ενημερώθηκε πλήρως για τις ανάγκες του ρόστερ της ομάδας και άρχισε ήδη τη δουλειά, προκειμένου να βρει τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές για να κλείσει τις εκκρεμότητες. Η έλευσή του στην Κύπρο υπολογίζεται για την ερχόμενη βδομάδα, όταν θα αφιχθεί στο νησί και ο Αντρέ Πάους, με τον οποίο βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

Έφτασε κοντά στον ΠΑΟ
Όπως και ο Άντρε Πάους, με τον οποίο είναι σχεδόν συνομήλικοι, ο Σταν Φαλκς ως ποδοσφαιριστής υπήρξε αμυντικός (στόπερ και λίμπερο). Έμαθε τα μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες της Φένλο, σε ηλικία 20 ετών ανέβηκε στην ανδρική ομάδα και μετά από μια πενταετία (1983-88) μεταπήδησε στην Αϊντχόφεν, στην οποία αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια (1988-92), προτού μετακινηθεί για μια τριετία στη Σπόρτινγκ (1992-95). Το 1995 επέστρεψε στην Αϊντχόφεν, όπου το καλοκαίρι του 2000 κρέμασε τα παπούτσια του έχοντας κατακτήσει ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών (1988), τρία πρωταθλήματα (1988, 1997, 2000), τέσσερα κύπελλα (1988, 1989, 1990, 1996) και ισάριθμα σούπερ καπ (1996, 1997, 1997, 2000) κι έχοντας μετρήσει 20 συμμετοχές με την εθνική Ολλανδίας, με την οποία είχε φτάσει ώς τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1994. Αμέσως μετά ξεκίνησε την καριέρα του ως τεχνικός διευθυντής στην Αϊντχόφεν. Τον Ιανουάριο του 2009 μετακόμισε στην Κίνα για λογαριασμό της Σαγκάη Σένσουα, αλλά ενάμιση χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Ευρώπη, αναλαμβάνοντας τεχνικός διευθυντής της Βίσλα Κρακοβίας, με την οποία το 2011 στέφθηκε πρωταθλητής Πολωνίας. Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2012 και μετά από μια διετία ανέλαβε συμβουλευτικό πόστο στη Φένλο. Πριν από τέσσερα χρόνια, το καλοκαίρι του 2011, ο Σταν Φαλκς έφτασε μίαν «ανάσα» από τον Παναθηναϊκό. Η τότε διοίκηση του «τριφυλλιού» άσκησε ασφυκτικό πρέσινγκ στον Ολλανδό τεχνικό διευθυντή, κάνοντας μάλιστα και οικονομική υπέρβαση για να μπορέσει να αποσπάσει την υπογραφή του, αλλά οι επαφές τους δεν επισημοποιήθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα