ΑΕΛ: Τρέχει… με χίλια ο προγραμματισμός

Θέλει να καλύψει το χαμένος έδαφος ο Χριστοφόρου, σε καλό δρόμο οι επαφές με παίκτες του περυσινού ρόστερ .

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα θέματα προγραμματισμού στην ΑΕΛ. Μπορεί ακόμα να μην υπήρξαν κάποιες ανακοινώσεις, όμως σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι τα πράγματα κυλούν θετικά για τη λεμεσιανή ομάδα. Οι επαφές του προπονητή Χριστάκη Χριστοφόρου με τους ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ είναι σε καλό δρόμο και απ' ό,τι φαίνεται οι περισσότεροι δείχνουν διάθεση να μειώσουν τις απολαβές τους και να παραμείνουν

στην ΑΕΛ. Επίσης και στο θέμα των ανανεώσεων, εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα πειστούν οι ποδοσφαιριστές να υπογράψουν νέες συμφωνίες με τη λεμεσιανή ομάδα. Φυσικά μέχρι να πέσουν οι υπογραφές και να προκύψουν οι πρώτες ανακοινώσεις, είναι λογικό, άπαντες στους «κίτρινους» της Λεμεσού να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Υπάρχουν και… δύσκολοι
Υπάρχουν και δύσκολες περιπτώσεις. Δηλαδή κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι προβληματισμένοι από τη νέα τάξη πραγμάτων και ζήτησαν κάποιες ημέρες για να ζυγίσουν τα δεδομένα και στη συνέχεια να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους. Όμως όπως και να έχει, στην ΑΕΛ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να μπουν σε διαδικασία παζαριών. Τα οικονομικά δεδομένα του σωματείου είναι τέτοια, που δεν επιτρέπεται να διαφοροποιούν τις προτάσεις που έχουν καταθέσει στους παίκτες. Άλλωστε να μην ξεχνάμε και τι δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Θεόδωρος Αντωνίου, πως «κανένας ποδοσφαιριστής δεν είναι πάνω από την ΑΕΛ και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να υποθηκεύσουμε το μέλλον του σωματείου για να κρατήσουμε κάποιον ποδοσφαιριστή».

Κεφάλαιο ενίσχυση
Σε ό,τι αφορά τους παίκτες που θα έρθουν στην ΑΕΛ ως μετεγγραφές, ο κ. Χριστοφόρου εξετάζει τις επιλογές του και προσπαθεί να βρει τους καταλληλότερους. Ονόματα διαρρέουν καθημερινά στον Τύπο, όχι προερχόμενα από τα ενδότερα της λεμεσιανής ομάδας, αλλά από τους ατζέντηδες που προτείνουν τους πελάτες τους στον τεχνικό της ΑΕΛ. Αρκετά από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας ούτε καν απασχόλησαν τον κ. Χριστοφόρου, ενώ κάποια άλλα είναι στη λίστα προς μελέτη. Από τη στιγμή που ο χρόνος ακόμα δεν πιέζει, αφού υπάρχουν ακόμα δύο εβδομάδες μέχρι την πρώτη προπόνηση, ο κ. Χριστοφόρου μελετά σχολαστικά τις επιλογές που έχει ενώπιόν του.

Ίσως μείνει Κύπρο
Ένα άλλο θέμα που μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει είναι το πού θα πραγματοποιηθεί φέτος το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των «κίτρινων». Ο κ. Χριστοφόρου το είπε και δημόσια πως μελετά σοβαρά και το ενδεχόμενο να παραμείνει η ομάδα στην Κύπρο και να μην πάει στο εξωτερικό, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί ένα σημαντικότατο κονδύλι (γύρω στις 60 με 70.000 ευρώ) το οποίο θα πάει στην ενίσχυση. Οι συνεργάτες του προπονητή της ΑΕΛ, πριν από τον τελικό, είχαν πάει και επιθεώρησαν κάποια αθλητικά κέντρα στο εξωτερικό και έτσι, αν η απόφαση του κ. Χριστοφόρου είναι έξω, έχει κάτι στα υπ' όψιν του.

Οικονομική εκστρατεία
Ταυτόχρονα κορυφώνονται οι προσπάθειές εξεύρεσης χρημάτων. Οι εθελοντές μαζί με τους ανθρώπους της διοίκησης κάνουν καθημερινά ό,τι περνά από το χέρι τους, ούτως ώστε να φέρουν κοντά στο σωματείο άτομα που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά και έτσι και το μπάτζετ να ανεβεί αλλά και ο Αντρέας Σοφοκλέους να νιώσει ότι δεν είναι μόνος. Οι απλοί φίλοι της ΑΕΛ μπορούν να στηρίξουν την ομάδα τους οικονομικά μόνο με την αγορά διαρκείας, ενώ οι πιο καλά οικονομικά με την αγορά μετοχών αξίας 3 με 5 χιλιάδων ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα