Ανόρθωση: Σηκώνει μανίκια και… τηλέφωνο ο Φαλξ

Ο Ολλανδός έρχεται αύριο στην Κύπρο, μαζί με τον Πάους, και ξεκινά επαφές με παίκτες του περυσινού ρόστερ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα τελευταία του πράγματα μαζεύει σήμερα ο Σταν Φαλξ και αύριο μπαίνει στο αεροπλάνο με προορισμό τη Λάρνακα, για να βρεθεί αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση, όπως χαρακτήρισε ο ίδιος σε χθεσινές του δηλώσεις τη συνεργασία του με την Ανόρθωση, από το πόστο

του τεχνικού διευθυντή. Ο Ολλανδός αναμένεται αργά το απόγευμα της Τρίτης στο νησί μας και με την άφιξή του πιάνει αμέσως δουλειά, με στόχο να διευθετηθούν το συντομότερο δυνατό οι πολλές εκκρεμότητες που αφορούν στο ρόστερ της «κυρίας».

Ο κ. Φαλξ θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για θέματα προγραμματισμού μαζί με τον προπονητή της ομάδας Αντρέ Πάους, αφού είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν μαζί οι δύο Ολλανδοί. Η άποψη του τεχνικού της Ανόρθωσης είναι βαρύνουσας σημασίας, αφού έχει σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του ρόστερ. Οι δύο τους είχαν αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες το τελευταίο διάστημα, μέσα από τις οποίες ο κ. Φαλξ σχημάτισε μια σχεδόν ολοκληρωμένη εικόνα και με την κάθοδό του στην Κύπρο θα ξεκινήσει αμέσως δουλειά.

Οι εκκρεμότητες έχουν μπει σε μια σειρά προτεραιότητας, με αυτήν που αφορά στους ποδοσφαιριστές του περυσινού ρόστερ να αποτελεί την πιο επείγουσα. Μπορεί στην Ανόρθωση να μη βιάζονται, μιας και η ομάδα δεν συμμετέχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα, θέλουν όμως να ξεκαθαρίσει το συντομότερον το συγκεκριμένο κεφάλαιο, για να δουν πώς προχωρούν και με την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Ο κ. Φαλξ φθάνει λοιπόν αύριο βράδυ στην Κύπρο, το πρωί της Τετάρτης (11:00) θα παρουσιαστεί και επίσημα από τη διοίκηση, στην παρουσία και του Άντρε Πάους, και ακολούθως θα σηκώσει μανίκια αλλά και… το τηλέφωνο, για να αρχίσει τις επαφές με τους ποδοσφαιριστές το μέλλον των οποίων στην ομάδα είναι αβέβαιο. Υψηλά στη συγκεκριμένη λίστα είναι τα ονόματα των Τόμας Καμίνσκι, «Ίσμα» Γκονζάλβες και Τζέισον Δημητρίου.

Τρεις ιδιαίτερες περιπτώσεις
Τρεις ιδιαίτερες και ξεχωριστές περιπτώσεις. Ο Βέλγος τερματοφύλακας έχει συμβόλαιο με την Άντερλεχτ, αλλά δεν υπολογίζεται στα πλάνα του προπονητή. Παρά το γεγονός ότι ο Καμίνσκι δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στην Ανόρθωση και την ίδια ώρα γνωρίζει ότι τον θέλουν… σαν τρελοί στην «κυρία», ο 51χρονος Ολλανδός θέλει να μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή και να μεταφέρει και ο ίδιος προσωπικά πως τον πιστεύει και πόσο πολύ θέλει να τον έχει του χρόνου στην ομάδα.

Το ίδιο θα κάνει και με τον Τζέισον. Ο διεθνής ακραίος αμυντικός δήλωσε επίσης ότι δεν θέλει να φύγει από την Ανόρθωση, χωρίς όμως να κρύψει ότι υπάρχει και μια διαφορά στο οικονομικό. Για τον Δημητρίου επέδειξαν ενδιαφέρον και άλλες ομάδες, όμως προτεραιότητά του είναι η «κυρία» και τόνισε πως θα περιμένει να μιλήσει με τον νέο τεχνικό διευθυντή, πριν πάρει την τελική του απόφαση.

Ιδιαίτερη, από κάθε άποψη, είναι και η περίπτωση του… ιδιόρρυθμου Γκονζάλβες. Ο Αφρικανός επιθετικός έχει συμβόλαιο με την Ανόρθωση, για δικούς τους λόγους όμως δεν θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο. Η τηλεφωνική επαφή με τον Σταν Φαλξ είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να μεταπειστεί ο «Ίσμα» και να έρθει στην Κύπρο. Αν δεν τον πείσει ούτε ο Ολλανδός, τότε οι «κυανόλευκοι» θα αναγκαστούν να εξετάσουν πιο σοβαρά τις εναλλακτικές λύσεις για τη γραμμή κρούσης. Στο τέλος της ημέρας, κανείς δεν μπορεί να μείνει με το ζόρι και αυτό αφορά σε όλους τους παίκτες και όλες τις ομάδες.

Απ’ εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες με παίκτες του περυσινού ρόστερ, είτε αυτοί έχουν συμβόλαιο και για του χρόνου, όπως οι Γκαρσία και Βαλβέρδε, είτε έμειναν ελεύθεροι (βλέπε περίπτωση Γρηγόρη Μάκου). Ειδικά οι περιπτώσεις του Βαλβέρδε και (κυρίως του πιο ακριβοπληρωμένου παίκτη του ρόοτερ) Γκαρσία είναι βασικό στοίχημα για τον κ. Φαλξ, ο οποίος θα επιχειρήσει να βρει έναν κώδικα επικοινωνίας με τους δύο παίκτες, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η κοινή συνισταμένη και να αποχωρήσουν όσο πιο «αναίμακτα» γίνεται από την ομάδα.

Ενημερώνουν τη διοίκηση
Παράλληλα, πρέπει να τύχει χειρισμού και το κεφάλαιο της μετεγγραφικής ενίσχυσης. Ανεξάρτητα από την κατάληξη που θα έχουν οι πιο πάνω εκκρεμότητες και τον τελικό αριθμό μετεγγραφών που πρέπει να γίνει, η ενίσχυση σε κάποιες θέσεις πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Όπως για παράδειγμα αυτή του επιθετικού. Η λογική λέει ότι ο Σταν Φαλξ έχει καταρτίσει μια κατ' αρχήν λίστα με τα πρώτα ονόματα ποδοσφαιριστών που πιστεύει ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα και το επόμενο 48ωρο θα ενημερώσει σχετικά τη διοίκηση. Τη δική του προεργασία στο κεφάλαιο ενίσχυσης έκανε και ο τεχνικός της Ανόρθωσης, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πολύ σύντομα να προκύψουν και ανακοινώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα