Ανόρθωση: Να κρατήσει και το μηδέν!

Πρόκειται για την πιο φορμαρισμένη ομάδα του 2015. Μετρά μόνο νίκες με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει στο βαθμολογικό πίνακα και να διεκδικεί πλέον με αυξημένες πιθανότητες το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Υπάρχουν πολλά θετικά στη μέχρι τώρα πορεία της Ανόρθωσης, αλλά και ένα αρνητικό το οποίο συνοδεύει την ομάδα από την αρχή της περιόδου. Το αμυντικό πρόβλημα. Και χρήζει βελτίωσης προκειμένου η «Κυρία» να αυξήσει αισθητά τις πιθανότητες της για διάκριση.

Η Ανόρθωση δέχθηκε 20 τέρματα, αλλά κοιτώντας τους αριθμούς των υπόλοιπων ομάδων θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Μάλιστα η ομάδα της Αμμοχώστου διαθέτει την 3η καλύτερη άμυνα. Όπως και να το κάνουμε τα 20 γκολ είναι πολλά και αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα των κυανόλευκων.Την Ανόρθωση δεν την ενδιαφέρει τι κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες αλλά η ίδια. Επομένως, θα πρέπει να βελτιώσει το συγκεκριμένο κομμάτι για το καλό της. Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από το πρώτο μισό της περιόδου, αλλά κάποια κενά παραμένουν.

Ακόμα και για όσους εκτιμούν ότι τα 20 τέρματα δεν είναι τόσα πολλά ώστε να αποτελούν πρόβλημα, τότε καλά κάνουν να κοιτάξουν σε πόσα παιγνίδια κράτησε το μηδέν η άμυνα. Μόλις σε πέντε. Δηλαδή τα λιγότερα (μαζί με τον Ερμή) από τις εφτά ομάδες (συμπεριλαμβανομένου και της ΑΕΛ) που μάχονται για την πρώτη εξάδα.Επομένως, η ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση είναι μεγάλη για τους λόγους που προαναφέραμε και στα επόμενα παιγνίδια παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία στην ομάδα για να το καταφέρει. Η Ανόρθωση θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τη Νέα Σαλαμίνα, τον Εθνικό και την Δόξα. Τις τρεις από τις τέσσερις χειρότερες επιθέσεις του πρωταθλήματος.

Αν περιορίσει τα λάθη και κρατήσει το μηδέν τότε αναπόφευκτα θα αυξήσεις και τις πιθανότητες νίκης στα προαναφερθέντα παιγνίδια.Το θετικό είναι ότι το αυριανό παιγνίδι και το μεθεπόμενο θα διεξαχθούν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Εκεί η Ανόρθωση δέχθηκε μόλις έξι τέρματα και διαθέτει (μαζί με τον ΑΠΟΕΛ) την καλύτερη αμυντική επίδοση στα εντός έδρας παιγνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα