Ανόρθωση: Χτίζει πολυκατοικία στην άμμο

Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί τους φίλους της Ανόρθωσης είναι αν ο κατήφορος που έχει πάρει η ομάδα τους έφτασε στο τέρμα ή αν έχει ακόμα δρόμο. Μια ομάδα που ξεκίνησε αρχικά τη χρονιά με στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, εν μέσω πρωταθλήματος δημόσια στόχευσε στο πρωτάθλημα και πλέον κινδυνεύει να μείνει για ακόμη μια φορά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Μια ομάδα που διασύρεται στους αγωνιστικούς χώρους και κανείς δεν μπορεί να την γιατρέψει.

Οι αιτίες πολλές. Διοικητικά, αγωνιστικά και τρόποι χειρισμού πολλών θεμάτων. Ο πρόεδρος Πουλλαΐδης σαφώς οικονομικά

έχει σώσει την Ανόρθωση. Χωρίς αυτόν κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει σε ποια κατάσταση θα ήταν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν φέρει ευθύνη στο αγωνιστικό μέρος. Την «Κυρία» τη διοικούν άνθρωποι χωρίς μεγάλες γνώσεις περί του ποδοσφαίρου. Έχουν αναλάβει προγραμματισμούς άνθρωποι χωρίς προϋπηρεσία και προϊστορία. Οι επιλογές των τεχνικών διευθυντών δεν πέτυχαν σύμφωνα με τη διοίκηση. Όμως αυτοί ήταν που τους έφεραν στην ομάδα.

Η Ανόρθωση επί καιρώ Πουλλαΐδη επιδιώκει, όπως κάποτε ο ίδιος δήλωσε, να χτίσει πολυκατοικία, όμως το όλο έργο γίνεται στην άμμο και όχι από αρχιτέκτονες. Η κακή αγωνιστική της εικόνα των τελευταίων πολλών αγωνιστικών οφείλεται σε λανθασμένες αποφάσεις και λανθασμένο χειρισμό θεμάτων. Αποφάσεις, όπως αυτή του Πάους. Προβληματισμός υπήρχε για αρκετό καιρό αλλά απόφαση καμία. Όταν πάρθηκε αυτή ήταν ήδη αργά. Λάθος χειρισμοί, όπως αυτός του Πίντο, που κανείς φίλος της Ανόρθωσης δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για το ποιος ευθύνεται και χάλασε η μετεγγραφή. Χειρισμοί όπως στην β΄ μετεγγραφική περίοδο, που οι…υπεύθυνοι έκλεισαν μετεγγραφές τις τελευταίες ημέρες, όταν οι αντίπαλες διεκδικήτριες ομάδες είχαν αποκτήσει ποδοσφαιριστές από τις πρώτες ημέρες. Δεν θα αναφέρω τη διαφορά ποιότητας, γιατί αυτή φαίνεται στο γήπεδο.

Δυστυχώς, η διοίκηση της Ανόρθωσης δεν έχει μάθει από τα περσινά της λάθη. Ήδη υπάρχει προβληματισμός. Ο Χρίστος Πουλλαΐδης βρίσκεται στο εξωτερικό και, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες είχε για αρκετή ώρα συνομιλία με τον Χαράλαμπο Μανώλη. Αποφάσεις άγνωστο είναι αν θα παρθούν τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε, κάτι τέτοιο έγινε στο πρόσφατο παρελθόν και θετική αλλαγή δεν υπήρχε. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς δείχνει ανήμπορος να βοηθήσει ή και να βελτιώσει την ομάδα του. Αυτός το δήλωσε ότι σε κάθε παιχνίδι βλέπει τα ίδια λάθη.

Αυτό που χρειάζεται ως πρώτο μέτρο είναι η πρόσληψη νέου τεχνικού διευθυντή. Του ανθρώπου εκείνου που θα αποφασίσει για το μέλλον του Ζόραν Μιλίνκοβιτς και των ποδοσφαιριστών, πολλοί εκ των οποίων δεν θα πρέπει να παραμείνουν και τη νέα χρονιά στην Ανόρθωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα