Ανοιξιάτικη Μ.Εβδομάδα και ηλιόλουστο Πάσχα

Σε κανονικά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες, την Μ.Εβδομάδα αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κλιματολόγου Ανδρέα Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με τον κ.Χριστοδούλου, η συνοπτική κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο με σταδιακή διαμόρφωση προς το καλοκαιρινό μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, η ατμοσφαιρική πίεση πάνω από την Κύπρο, που θα βρίσκεται τη Δευτέρα (25.4)

στο χαμηλότερό της σημείο στα 1007mb, θα σημειώσει σταδιακή άνοδο μέχρι την Πέμπτη (28.4) οπότε θα βρίσκεται στα 1014mb μέχρι το Σάββατο (30.4) για να σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή (1.5) στα 1012mb.

Σημαντικό είναι το ότι δεν αναμένεται σημαντική μεταφορά σκόνης αυτή τη βδομάδα.

Αίθριος καιρός με ελαφριές νεφώσεις

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα θα επικρατεί αίθριος καιρός παντού με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνεια και ψηλές νεφώσεις σ΄ όλο το νησί. Άνεμοι γενικά από Δ-ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία σε άνοδο σε πιο ψηλά από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες τις ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σταθεροποιείται σε ψηλά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι ΝΑ ασθενείς μέχρι μέτριοι μέχρι το μεσημέρι θα αντικατασταθούν από μέτριας έντασης θαλάσσιες αύρες από Δ-ΝΔ διευθύνσεις.

Την Τετάρτη ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με συνεχή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση θα βρίσκεται κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές με τους ανέμους παντού δυτικούς ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς στα προσήνεμα το απόγευμα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με περιορισμένη ανάπτυξη νεφώσεων. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι το πρωί με τοπικές θαλάσσιες αύρες το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε άνοδο λίγο πιο πάνω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Το Σάββατο και την Κυριακή (Πάσχα) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος όμως την Κυριακή θα παρατηρηθούν περισσότερες ψηλές και μέσες νεφώσεις. Άνεμοι γενικά από Δ-ΝΔ διευθύνσεις μέχρι μέτριοι τοπικά στα παράλια μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία σε ψηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι θερμοκρασίες μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Πιο συγκεκριμένα, στην κεντρική πεδιάδα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 26C την Τετάρτη και 32C την Κυριακή ενώ οι ελάχιστες από τους 13C την Πέμπτη μέχρι 17C την Κυριακή.Στα ανατολικά και βόρεια παράλια οι μέγιστες θερμοκρασίες θα βρίσκονται στους 25C την Πέμπτη και τους 28C την Κυριακή ενώ οι ελάχιστες θα είναι μεταξύ 14C την Πέμπτη και 18C την Κυριακή.

Στα νότια παράλια οι μέγιστες θα κυμαίνονται μεταξύ των 25C την Τετάρτη και 29C την Κυριακή ενώ οι ελάχιστες από 14C την Πέμπτη και τους 18C από την Κυριακή.Στα δυτικά παράλια οι μέγιστες θα κυμαίνονται μεταξύ των 24C την Τετάρτη και Πέμπτη και των 27C το Σάββατο και την Κυριακή ενώ οι ελάχιστες από 13C την Πέμπτη μέχρι τους 17C την Κυριακή.

Τέλος, στις ψηλότερες ορεινές περιοχές, στα 1250μ, οι μέγιστες θα βρίσκονται μεταξύ 18C την Τετάρτη και την Πέμπτη και 22C το Σάββατο-Κυριακή. Αντίστοιχα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 9C την Πέμπτη και 12C την Κυριακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα