Ανησυχεί το ΚΕΒΕ από την καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων

Ανησυχία προκαλεί στον εμπορικό και βιομηχανικό κλάδο η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Υπηρεσία από τη νομοθετική εξουσία, σε μια περίοδο που ο εκσυγχρονισμός του κράτους και των θεσμών αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα.

Οι ανησυχίες εκφράστηκαν δια στόματος του Προέδρου του ΚΕΒΕ Φειδία Πηλείδη, ο οποίος έθιξε το θέμα μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, σημειώνοντας ότι από την πλευρά του το Επιμελητήριο δεν βλέπει πραγματική διάθεση για μεταρρυθμίσεις και αλλαγή της παρούσας κατάστασης.

Με

αφορμή τη χθεσινοβραδινή Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Πηλείδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα είναι απολύτως απαραίτητη, προσθέτοντας ότι αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει εντός του μνημονιακού πλαισίου και πριν η χώρα εξέλθει από το πρόγραμμα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «διαβλέπουμε ότι δεν υπάρχει πραγματική βούληση από όλους για να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που χρειαζόμαστε για εκσυγχρονισμό του δημόσιου και γενικότερα, δυστυχώς οι θυσίες του λαού θα πάνε χαμένες».

Μεταρρυθμίσεις και στο πλαίσιο λειτουργίας της πραγματικής Οικονομίας ζήτησε ο κ. Πηλείδης, θίγοντας εκ νέου το θέμα της δημιουργίας Υφυπουργείου Τουρισμού, μια απόφαση που το ΚΕΒΕ είχε στηρίξει από την πρώτη στιγμή. Πρόσθεσε επίσης ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει και στη δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως επισήμανε, η Κύπρος εξακολουθεί να παραμένει δύο βαθμίδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα η οποία θα επιτρέψει σε ξένες επενδύσεις να προσέλθουν, γεγονός που θα έχει σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων για την κυπριακή Οικονομία. Τέλος, ανέφερε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει να συνετιστούν, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός των ημικρατικών οργανισμών για να διασφαλιστεί η ανάπτυξή τους.

Follow @Christos_mich
Keywords
Τυχαία Θέματα