Ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού έργου για πρώην νεαρούς κρατούμενους

Eurosuccess Consulting: ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού έργου για πρώην νεαρούς κρατούμενους

Το έργο Innovative Learning Approaches in Staff Training and Young Offenders' Employability Support - ILA Employability εγκρίθηκε κάτω από το πρόγραμμα Erasmus+. Ο στόχος του έργου είναι να υποστηρίξει την κοινωνική ένταξη και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων, μέσω της ανάπτυξης ενός εκπαιδευτικού και αναπτυξιακού μοντέλου, το οποίο θα είναι εφαρμόσιμο σε ομάδες

ατόμων οι οποίες θεωρούνται υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των νεαρών παραβατών.

Ενημερωτική ημερίδα

Στις 11 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα του έργου στις εγκαταστάσεις των Κεντρικών Φυλακών Κύπρου, υπό την αιγίδα του έντιμου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνά Νικολάου.

Η ημερίδα ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τη Διευθύντρια των Φυλακών κ. Άννα Αριστοτέλους, υπογραμμίζοντας τον σημαντικό ρόλο ενός τέτοιου έργου στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων απασχολησιμότητας των νεαρών πρώην φυλακισμένων. Η κ. Αριστοτέλους τόνισε ότι «στόχος μας είναι να διανοιχθούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ της Φυλακής και της ελεύθερης κοινωνίας, για να καταπολεμηθεί κάθε διάθεση ρατσισμού ενάντια στους κρατούμενους, ώστε αυτοί αποφυλακισμένοι να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία».

Στη συνέχεια, ο έντιμος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου μίλησε για το έργο και για τη σημασία που έχει το αντίκτυπό του στους νεαρούς πρώην φυλακισμένους. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως προωθεί κάθε προσπάθεια και κάθε έργο, το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη της κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων, και κυρίως όταν αυτό έχει να κάνει με την υιοθέτηση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού μοντέλου που θα ενδυναμώνει τα άτομα που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, περιλαμβανομένων των νεαρών παραβατών. Αυξάνοντας τις δυνατότητες απασχολησιμότητας των νεαρών κρατουμένων, δημιουργούμε θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής τους και εξομαλύνουμε την κοινωνική τους προσαρμογή μετά την αποφυλάκιση».

Η ομιλία έκλεισε με τη διατύπωση της επιθυμίας του Υπουργείου να συνεχίζει να ενθαρρύνει ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και περαιτέρω συμμετοχές σε τέτοιου είδους ευρωπαϊκά έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των αποφυλακισθέντων καθώς επίσης και για τη στήριξή τους στην προσπάθεια επανένταξής τους στην κοινωνία.

Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συμβουλευτικού οργανισμού Eurosuccess Consulting Γιώργος Γιωργάκης, εταίρος στο έργο, παρουσίασε το έργο καθώς επίσης και τα αποτελέσματα που έχει επιφέρει, τις διάφορες δραστηριότητες που έχουν πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του έργου και τους στόχους του. Παρουσιάστηκαν επίσης και τα αποτελέσματα των τεσσάρων Παραδοτέων του έργου.

Τέλος, παρουσιάστηκε βίντεο με την εμπειρία των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική δραστηριότητα στη Βαρκελώνη, όπου ένας πρώην κρατούμενος/συμμετέχοντας μίλησε για τις εμπειρίες του και το τι έχει αποκομίσει από το έργο.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, μη διστάσετε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου www.ila-employability.eu ή της Eurosuccess Consulting www.eurosc.eu ή στο τηλέφωνο 22420110.

Keywords
Τυχαία Θέματα