Ανησυχεί για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και ο Υφυπουργός

Την ανησυχία του για την πορεία των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και επιφορτισμένος με τον συντονισμό του μεταρρυθμιστικού έργου Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», αν και ο διεθνής παράγοντας, όπως το ΔΝΤ και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά θέματα Πιέρ Μοσκοβισί, εκφράστηκαν με καλά λόγια για την αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων, όπου αυτές έγιναν, υπάρχει η ανησυχία τελικά οι μεταρρυθμίσεις που υπολείπονται να μην περάσουν τελικά από τη

Βουλή.

«Από την πλευρά της Κυβέρνησης κάναμε ό,τι ήταν δυνατό, ακούσαμε απόψεις, δεν κάναμε εκπτώσεις επί της ουσίας, έτσι ώστε να περάσουν οι μεταρρυθμίσεις και να επικεντρωθούμε ύστερα σε άλλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε.

Αναφορικά με τους κινδύνους που καταγράφει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι ο ίδιος συμμερίζεται απολύτως τους φόβους, τόσο του Υπουργού όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Θα πρέπει να μπει ένα όριο στο κρατικό μισθολόγιο. Τα περασμένα χρόνια δίνονταν αυξήσεις της τάξεως του 8% τον χρόνο, εκεί που δεν μπορούσε να το αντέξει η οικονομία», είπε.

Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να θυματοποιούμε τους δημόσιους υπάλληλους, που κι αυτοί μετά από τέσσερα χρόνια και μετά τις περικοπές που έχουν υποστεί, θα πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν σιγά σιγά αυξήσεις, όπως και στον ιδιωτικό τομέα.

«Ακούω προτάσεις που θέλουν τις αυξήσεις να μην αυξάνονται με βάση το ΑΕΠ, αλλά με βάση την παραγωγικότητα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ανέφικτο.

Στο δημόσιο όταν έχεις έναν υπάλληλο με επιτελικό ρόλο, πώς μπορείς να μετρήσεις αντικειμενικά την παραγωγικότητά του;» ανέφερε προσθέτοντας ότι όποιος κριθεί μη παραγωγικός, αυτόματα, βάσει της πρότασης της Κυβέρνησης, διακόπτεται η εξέλιξή του όσον αφορά στην προαγωγή.

Καζίνο

Αφού η Τεχνοκρατική Επιτροπή κρίνει τις προσφορές, σε περίοδο ενός μηνός θα πρέπει να αποφανθεί και να κατοχυρώσει την προσφορά. Έτσι, πριν το τέλος του χρόνου θα πρέπει να αρχίσουν οι εργασίες, θα δούμε αν ο επενδυτής θα θελήσει να λειτουργήσει από την αρχή τους δορυφόρους που επιτρέπονται μέσω της νομοθεσίας και θα πάρει περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί το συνολικό project αν όλα κυλήσουν ομαλά. Αρχές Νοεμβρίου, αν δεν υπάρχουν τεχνικά ζητήματα, θα γίνει η κατοχύρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα