Οι εργαζόμενες μητέρες κάνουν …πετυχημένες κόρες

Αν και πολλοί εκτιμούν πως οι μητέρες που εργάζονται δεν δίνουν σημασία στα παιδιά τους με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται κακομαθημένα, πλέον αυτό είναι ένας μύθος.

Σύμφωνα με τη σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Harvard, οι θυγατέρες εργαζόμενων γυναικών έχουν περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν δουλειά και αρκετά χρήματα.

Ταυτόχρονα, έχουν πιθανότητες να λειτουργούν ως επόπτες σε μια εργασία μέχρι και προϊστάμενες. Σχετικά με την περίπτωση αυτή, ο ερευνητής Kathleen McGinn ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Περιμέναμε ότι οι απασχολημένες μητέρες θα είχαν αντίκτυπο στις θυγατέρες αλλά όχι ότι θα μπορούσαν να έχουν την αρμοδιότητα εποπτείας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τον McGinn, στην Αμερική τα κορίτσια εργαζόμενων μαμάδων λαμβάνουν εισόδημα 5,200 δολάρια περισσότερα από αυτές που οι μητέρες τους είναι νοικοκυρές.

Σημαντικό, είναι το γεγονός οτι τα αγόρια τέτοιων μητέρων είναι πιο προστατευτικά σε θέματα οικογένειας και κάνουν περισσότερες δουλειές του σπιτιού.

Ο McGinn κατέληξε στο συμπέρασμα πως: «Όταν πας στη δουλειά, βοηθάς τα παιδιά σου να κατανοήσουν ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες γι 'αυτούς».

Πηγή: qz.com

Keywords
Τυχαία Θέματα