Αναζητείται πλειοψηφία για τα νομοσχέδια της Cyta

Την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή αναζητεί η κυβέρνηση για την ψήφιση των νομοσχεδίων που αφορούν στην cyta. Αβέβαιο το στοίχημα για να κλείσει η Κύπρος με επιτυχία το δανειακό πρόγραμμα και να λάβει την τελευταία δόση.

Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση να εξασφαλίσει πλειοψηφία στη Βουλή για την ψήφιση των νομοσχεδίων

που αφορούν στη μετατροπή της cyta σε οργανισμό ιδιωτικού δικαίου.

Μέχρι στιγμής πάντως από τις τοποθετήσεις των κομμάτων κρίνεται αβέβαιο αν θα λάβει η Κυπριακή Δημοκρατία την τελευταία δόση του προγράμματος και να εξέλθει η χώρα από τη σύμβαση με τους δανειστές επιτυχώς.

Οι Συντεχνίες πάντως του Οργανισμού επιμένουν να κάνουν λόγο για ξεπούλημα του από την κυβέρνηση και ζητούν από τα κόμματα να καταψηφίσουν τα νομοσχέδια.

Με ανακοίνωση της η Συμμαχία Πολιτών διερωτάται πότε τα κόμματα που ψήφισαν το Νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν, θα πουν συγγνώμη, αφού αναγνώρισαν το λάθος τους; Διερωτάται μάλιστα αν οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι ιδιοκτησίας του υπ. Οικονομικών, και μοιράζει δωρεάν μετοχές στους υπαλλήλους ενόψει εκλογών.

Οι εργαζόμενοι στη Cyta θέτουν την ίδια ώρα ερωτήματα και για τις αναφορές του εφόρου αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνου Ηροδότου, ότι 25 επενδυτές έχουν επιδείξει προκαταρκτικό ενδιαφέρον για τη Cyta.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο παρασκήνιο, κατά τρόπο που να δεσμεύει νομικά και πολιτικά την κυβέρνηση, ότι δεν θα παραχωρηθεί ποσοστό πέραν του 25% σε στρατηγικό επενδυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα