Αναβρασμός στα κατεχόμενα -Διαμαρτυρίες για "γρ.συντονισμού"

Πορείες διαμαρτυρίες σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα στα κατεχόμενα με αφορμή δημιουργία του λεγόμενου "γραφείου συντονισμού".

Τα 1.000 περίπου μέλη και όχι μόνο της πλατφόρμας “Απορρίπτουμε” πραγματοποίησαν μαζική διαδήλωση ενάντια στη συμφωνία που πέρασε ως “νομοθεσία” από τη “βουλή” την περασμένη Δευτέρα για την ίδρυση και λειτουργία του “γραφείου” συντονισμού για θέματα αθλητισμού και νεολαίας του τουρκικού Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού στα κατεχόμενα.

Με συνθήματα όπως “Η νεολαία θα

έρθει, θα έρθει ελεύθερη”, “Νομίζατε εγκαταλείψαμε;”, “Απορρίπτουμε το γραφείο συντονισμού της ΤΔ”, “Απορρίπτουμε την αφομοίωση”, “Ενότητα, αγώνας, αλληλεγγύη”, η πορεία των Τ/κ νέων πέρασε από την καρδιά της Λευκωσίας, διασχίζοντας τον κεντρικό δρόμο της πόλης, με καταστήματα, εστιατόρια, καφετέριες και χώρους ψυχαγωγίας, και κατευθύνθηκε στο “προεδρικό” για να καταλήξει μπροστά από τη “βουλή”, όπου οι παρευρισκόμενοι φαίνονταν ότι περισσότερο το διασκέδαζαν.

Μπροστά από την κλειστή πόρτα του “προεδρικού”, εκ μέρους της πλατφόρμας ο Ζεκί Τσελέρ άσκησε κριτική στην “κυβέρνηση” για τη συμφωνία, στον “πρωθυπουργό” Χουσεϊν Οζγκιουργκούν και τον αναπληρωτή “πρωθυπουργό” Σερντάρ Ντενκτάς και χαρακτήρισε ιστορικό βήμα την απόφαση του Μουσταφά Ακιντζί να αναπέμψει τον επίμαχο “νόμο” στο “συνταγματικό δικαστήριο”. Εκφράζοντας ικανοποίηση για την κίνηση αυτή, άφησε ένα κλαδί ελιάς, σύμβολο ειρήνης, στην πόρτα του “προεδρικού”.

Στο πλήθος έξω από τη “βουλή” και “βουλευτές” από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, οικογένειες με παιδιά, αλλά και πολλοί νέοι που χορεύουν καρσιλαμά και σούστα και χοροπηδάνε ρυθμικά. Κύριο σύνθημά τους να διοικούν μόνοι τους τους εαυτούς τους, όπως λένε, απορρίπτοντας το “γραφείο” και ένα ποδηγετημένο μέλλον, όπως φωνάζουν στα συνθήματά τους.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι χαλαρά και η παρουσία των “αστυνομικών” μικρή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα