Αναβρασμός στα επιτελεία εν όψει Προεδρικών Εκλογών

Αναβρασμός επικρατεί σε όλα τα εκλογικά επιτελεία, μετά και την επίσημη παραδοχή Αναστασιάδη, ότι πρόθεσή του είναι να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του στις 14 Οκτωβρίου 2017, εν όψει Προεδρικών Εκλογών.

Η προεκλογική περίοδος άρχισε και επίσημα πλέον, με το κυβερνητικό στρατόπεδο να επιστρατεύει Εκπροσώπους Τύπου αλλά και υπουργούς, οι οποίοι ανέλαβαν ρόλο να απαντούν σε επικρίσεις, αλλά και να αναδεικνύουν-υπερασπίζονται το μέχρι τώρα έργο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει τις εξαγγελίες έργων σε όλη την Κύπρο,

σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η διακυβέρνηση του τόπου δεν σταματά λόγω προεκλογικής περιόδου.

Ο ΔΗΣΥ έχει ανάψει τις μηχανές σε προεκλογικούς ρυθμούς, με κύριο μέλημα την υπεράσπιση του έργου που έχει παραχθεί παρά τις αντίξοες συνθήκες, όπως υποστηρίζουν. Παράλληλα, κρατούν χαμηλούς τόνους, από την άποψη ότι "υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν και ότι δεν είναι όλα τέλεια, καθώς χρειάζεται επιμονή και συνέπεια", όπως υποστηρίζουν. Κύριος στόχος, να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι η επαναδιεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, είναι απόλυτη συνέχεια, αλλά και προσπάθεια για ολοκλήρωση του ήδη παραχθέντος έργου.

"Κτυπούν" κυρίως τον Νικόλα Παπαδόπουλου σε σχέση με τις θέσεις του στο Κυπριακό, όπως επίσης και για τη νέα στρατηγική, η οποία ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί, όπως υποστηρίζουν.

Υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία τι έχουν παραλάβει από την προηγούμενη κυβέρνηση, τη ζημιά που έκανε η διακυβέρνηση Χριστόφια-ΑΚΕΛ, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα έντονα σημάδια αντιπαλότητας με τον Σταύρο Μαλά, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας.

Σταύρος Μαλάς με το βλέμμα στραμμένο στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ

Όλοι στο "στρατόπεδο" Σταύρου Μαλά έχουν το βλέμμα στραμμένο στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα η στήριξη του κόμματος στην υποψηφιότητά του.

Το μεσοδιάστημα από την ημέρα εξαγγελίας μέχρι και την Κυριακή που μας πέρασε, ο Σταύρος Μαλάς ολοκλήρωσε ένα κύκλο από συνεντεύξεις σε ΜΜΕ, με στόχο να γνωστοποιήσει τους βασικούς πυλώνες της υποψηφιότητάς του.

Παράλληλα, τα μέλη που στελεχώνουν το επιτελείο συνέχισαν τις διαδικαστικές προετοιμασίες, όσον αφορά χώρους στέγασης, στελέχωση, εξεύρεση των επικεφαλής του επιτελείου σε επαρχιακό επίπεδο και όχι μόνο.

Στόχος, όπως μαθαίνουμε, είναι από τη Δευτέρα, μετά τη στήριξη του ΑΚΕΛ, να βγει δυνατά το επιτελείο σε συντονισμό, έτσι ώστε να αρχίσει η ξεκάθαρη πολιτική προεκλογική εκστρατεία.

Σε επικοινωνιακό επίπεδο, στόχος είναι να επισημαίνονται έντονα τα κακώς έχοντα της παρούσας διακυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή να αναδειχθούν οι προτάσεις και οι θέσεις του Σταύρου Μαλά για διάφορα θέματα.

Σε σχέση με την προσπάθεια "αντιπάλων" για συσχετισμό ή ταύτιση Μαλά με τη διακυβέρνηση Χριστόφια, η απάντηση που δίνει ο ίδιος ο Σταύρος Μαλάς είναι ότι "θα πρέπει να κριθεί για όσα έκανε σε προσωπικό επίπεδο και όχι για το τι έκανε η διακυβέρνηση Χριστόφια, καθώς ο ίδιος δεν ήταν υπουργός για ολόκληρη τη θητεία Χριστόφια".

Μεγάλη έμφαση δίνεται στη συμμετοχή των γυναικών στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει αν εκλεγεί, στην ενδυνάμωση της επιστημοσύνης, της έρευνας και της καινοτομίας. Αποφεύγουν, μέχρι στιγμής, την κατά μέτωπο επίθεση στον Νικόλα Παπαδόπουλο, με τον οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα κονταροκτυπηθούν για το ποιος θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Παπαδόπουλος- νέα στρατηγική και επόμενα βήματα

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, από την άλλη, φαίνεται να επιχειρεί δειλά δειλά να "απλώσει" το χέρι στον απλό κόσμο-ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, με δηλώσεις όπως "μαζί έχουμε δώσει αγώνες στο παρελθόν", ενώ, την ίδια ώρα, πρωτοκλασάτα στελέχη του επιτελείου "κτυπούν" τόσο την Κυβέρνηση για παραλείψεις, όπως π.χ. στα δημόσια νοσηλευτήρια, την ανεργία κτλ, όσο και τον Σταύρο Μαλά, λέγοντας, για παράδειγμα, ότι "έχει σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της Οικονομίας". Στελέχη του ΔΗΚΟ, αναφέρονται ακόμα και στη διακυβέρνηση Χριστόφια, για να θυμίσουν τι συνέβαινε όταν το ΑΚΕΛ βρισκόταν στην Κυβέρνηση.

Ανοιχτή πόρτα στον κόσμο του ΑΚΕΛ αφήνει ο Νικόλας

Όπως όλα δείχνουν, ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το επιτελείο του, ενδεχομένως να κληθούν να απαντήσουν σε "φίλια" πυρά, λόγω κυρίως της κίνησης από τον Μάριο Καρογιάν. Στελέχη εντός ΔΗΚΟ, ανεπίσημα, κάνουν λόγο για επιπτώσεις προς Καρογιάν σε περίπτωση που εναντιωθεί στην υποψηφιότητα Παπαδόπουλου.

Με όπλο τη διαφορετική-νέα στρατηγική στο Κυπριακό, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα επιχειρήσει να κάνει τη διαφορά στο πιο κύριο ζήτημα της προεκλογικής περιόδου. Δέχεται, ωστόσο, επικρίσεις, γιατί δεν παρουσιάζει αυτή τη νέα στρατηγική, κάτι που δημοσιογραφικές πληροφορίες ήθελαν να συμβαίνει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο να είναι εφικτό.

Συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους του, έχει στο ότι έχει καταφέρει να φέρει κοντά Μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τα δικαιώματα των παιδιών και όχι μόνο, κάτι που προσδίδει μια διαφορετική χροιά στην εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών. Αναμένει, επίσης, στις 5 Νοεμβρίου να κερδίσει τη στήριξη των Οικολόγων.

Λιλλήκας- Όπλο μας οι πολίτες

Ο Γιώργος Λιλλήκας συνεχίζει τις επαφές του με απλούς πολίτες, με τον λαό, που από την αρχή διεμήνυε ότι είναι ο βασικός συνομιλητής και σύμμαχος της υποψηφιότητάς του.

Στόχος, η παρουσίαση μιας διαφοροποιημένης προσέγγισης σε σχέση με αυτή του Νίκου Αναστασιάδη μεν, πιο μετριοπαθούς σε σχέση με αυτή του Νικόλα Παπαδόπουλου δε, κυρίως στο Κυπριακό. Είναι, ωστόσο, ο μοναδικός που έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά της ΔΔΟ όπως αυτή τίθεται στο τραπέζι των συνομιλιών τα τελευταία χρόνια.

Αιχμή του δόρατος η αντιμνημονιακή δράση του κόμματος, αλλά και του ιδίου, κατά την πενταετία διακυβέρνησης Αναστασιάδη, ενώ γίνεται προσπάθεια να ξεκαθαρίσει ότι αυτό αποτελεί κύρια διαφορά σε σχέση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα