Ανατροπή με συλλήψεις

Ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας
Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την έκβαση της υγείας του 31χρονου Κύπριου που ξυλοκοπήθηκε στη Μύκονο

Αλλάζουν άρδην τα δεδομένα σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση ξυλοδαρμού του 31χρονου Κύπριου Βαγγέλη Πέππου το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε γνωστό κέντρο διασκέδασης της Μυκόνου από 25χρονο υπάλληλο της ασφάλειας του υποστατικού.

Κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ο οποίος επανεξέτασε τα δεδομένα αλλά και το βίντεο που κυκλοφόρησε και παρουσίαζε τον ξυλοδαρμό, προέβη σε εντολή για

σύλληψη του 25χρονου φερόμενου ως δράστη, αλλά και του 34χρονου υπεύθυνου στην εταιρεία ασφαλείας του υποστατικού, οι οποίοι και συνελήφθησαν χθες από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος της Μυκόνου. Παράλληλα, αναβαθμίστηκε και η κατηγορία σε βάρος του 25χρονου, από πρόκληση βαρέων σωματικών βλαβών σε κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 25χρονος υπάλληλος είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως το πρωί της Τρίτης, αφού καταζητείτο από το βράδυ της Κυριακής, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του στο Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου, ενώ ο 34χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη το πρωί της ίδιας ημέρας. Και οι δύο τους έδωσαν κατάθεση, ενώ πήραν διήμερη προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα στον Ανακριτή.

Χθες το απόγευμα ο 25χρονος φερόμενος ως δράστης αναμενόταν να παρουσιαστεί για απολογία στον Ανακριτή, όπως επίσης και ο 34χρονος εργοδότης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το υλικό του κλειστού κυκλώματος του κέντρου διασκεδάσεως για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, ενώ υπάρχουν καταθέσεις που καίνε τον 25χρονο, καθώς κάνουν λόγο για λαβή «που τον σήκωσε στον αέρα και τον σώριασε με δύναμη κάτω», με αποτέλεσμα το θύμα να χτυπήσει με το κεφάλι στο δάπεδο και να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Λυπάμαι, δεν το ήθελα»
«Λυπάμαι πολύ. Δεν ήθελα να γίνει αυτό», δήλωσε μέσω του δικηγόρου του ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του 31χρονου πατέρα σε νυχτερινό κέντρο της Μυκόνου, που υποστηρίζει πως πρόκειται για ατύχημα.

«Ο πελάτης μου εκφράζει τη θλίψη του για την κατάληξη του περιστατικού και για τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του. Σε καμία περίπτωση δεν τον χτύπησε. Δεν υπάρχει κανένα χτύπημα και αυτό θέλουμε να το καταστήσουμε σαφές», λέει ο δικηγόρος κ. Ευαγγελάτος που τον εκπροσωπεί και συνεχίζει: «Το ζήτημα είναι να γίνει καλά ο άνθρωπος και να αποτυπωθεί ακριβώς αυτό που συνέβη. Τουλάχιστον σε ένα τραγικό περιστατικό υπήρχαν μάρτυρες, οι οποίοι κατέθεσαν ότι δεν υπήρχε ξυλοδαρμός και δεν είναι μπράβος».

Καθοριστικά τα επόμενα 24ωρα
Της ίδια ώρα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται η κατάσταση της υγείας του θύματος, ο οποίος σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς είναι σε καταστολή.

«Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε σε εμάς από τη Μύκονο σε κωματώδη κατάσταση. Τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να πούμε, αλλά και να αναγνωρίσουμε περισσότερα για την υγεία του. Κάνει σε καθημερινή βάση εξετάσεις», ανέφερε ο διοικητής του Θριάσιου νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύεται το θύμα, σε ελληνική ιστοσελίδα.

Το χρονικό της υπόθεσης
Το περιστατικό συνέβη στις 10:30 το βράδυ της Κυριακής, όταν ο 31χρονος Κύπριος που βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο μαζί με τη σύζυγό του και την παρέα του διαπληκτίστηκε με Αγγλοκύπριο που διασκέδαζε σε διπλανή παρέα. Τότε, επενέβησαν οι άνδρες της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, με την οποία συνεργάζεται το υποστατικό, και έβγαλαν έξω από το μαγαζί τους δύο εμπλεκομένους. Στη συνέχεια, ο 31χρονος προσπάθησε να ξαναμπεί στο νυχτερινό κέντρο, καθώς η σύζυγός του που δεν είχε αντιληφθεί τι είχε συμβεί βρισκόταν μέσα, με αποτέλεσμα ο 25χρονος ως δράστης να τον χτυπήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας ασφαλείας, τον χαστούκισε και 25χρονος υπάλληλός του τον άρπαξε και τον πέταξε με δύναμη στο έδαφος. Αμέσως μετά το περιστατικό, ο 25χρονος και ο 34χρονος, αφού μεταφέρθηκε το θύμα στο Κέντρο Υγείας του νησιού και ενημερώθηκε η Αστυνομία, τράπηκαν σε φυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα