Αναπάντητα ερωτήματα για το γκανγκστερικό χτύπημα με ρουκέτα

72 ώρες έχουν παρέλθει από την φονική επίθεση με ρουκέτα που στόχο είχε τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, και αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 28χρονου φρουρού του Στέφανου Παπαδόπουλου. Δράστες, οπλισμός και ηθικοί αυτουργοί ωστόσο παραμένουν άφαντοι, παρόλο που τελούν υπό οκταήμερη κράτηση δύο πρόσωπα τα οποία θεωρούνται κλειδιά στο ξετύλιγμα του νήματος της πρωτοφανούς εγκληματικής ενέργειας.

Και οι δύο ύποπτοι τηρούν σιγή ιχθύος και δεν δίδουν καμία απολύτως εξήγηση για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. Την ώρα που η προϊστορία έχει αποδείξει ότι μετά το πέρας των πρώτων 48 ωρών της διάπραξης οποιουδήποτε

εγκλήματος, ο κίνδυνος καταστροφής και μη ανεύρεσης τεκμηρίων είναι ορατός.

Αναπάντητα γιατί….

Την ίδια ώρα εγείρονται καίρια ερωτήματα γύρω από τους χειρισμούς που έγιναν στη βάση των πληροφοριών που κατείχε η αστυνομία.

Ενώ κατείχε πληροφορίες για σχεδιάζομενη εγκληματική ενέργεια εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη με τη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων δεν κατέστη δυνατό να αποτραπεί το φονικό κτύπημα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν οδηγίες (αρχές Ιανουαρίου) να τεθεί υπό παρακολούθηση ένας εκ των συλληφθέντων. Πώς δεν προέκυψε πληροφορία ότι ο ύποπτος που παρέλαβε το όχημα διαφυγής των δραστών από τον περασμένο Νοέμβριο, διακινείτο μ' αυτό;

Επιπρόσθετα, περί τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου η αστυνομία είχε αποταθεί στο δικαστήριο για έκδοση ενταλμάτων έρευνας σε υποστατικά και οικίες έξι προσώπων. Το δικαστήριο όμως έκρινε ότι η μαρτυρία ενώπιον του δεν ήταν επαρκής ώστε να προχωρήσει στην έκδοση τους. Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα ερευνούνταν ήταν και ο 38χρονος συλληφθής.

H αστυνομία πάντως διερευνά και το κατά πόσον ο ένας εκ των συλληφθέντων, και συγκεκριμένα ο 38χρονος, εμπλέκεται και ως φυσικός αυτουργός στη διάπραξη του εγκλήματος.

Η άκρη του νήματος αναζητείται και στις Κεντρικές φυλακές ανάμεσα σε πρόσωπα που ενδεχομένως να είχαν διαφορές με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και επαφές με τον 29χρονο κατάδικο ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που διευθέτησε την παράδοση του οχήματος που χρησιμοποίησαν οι δράστες του εγκλήματος την περασμένη Τρίτη.

Πάντως, η πρωτοφανής εγκληματική ενέργεια έχει θορυβήσει την αστυνομία που κάνει πλέον έντονη την παρουσία της. Η πρωτεύουσα χθες βράδυ μετατράπηκε σε "αστακό" όχι μόνο υπό το φόβο νέας εγκληματικής ενέργειας αλλά και σε μια προσπάθεια εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα