Ανανεώθηκε η εντολή του Λ. Λαζάρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο

H Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε την Τρίτη την ανανέωση της εντολής του Κύπριου μέλους του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, Λάζαρου Λαζάρου με 520 ψήφους υπέρ, 48 κατά και 120 αποχές.

Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε δύο από τις τρεις υποψηφιότητες για το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, από την Κύπρο και την Πορτογαλία. Καταψήφισε αυτήν του Μαλτέζου υποψήφιου.

Σε συνέχεια σύστασης της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού, η Ολομέλεια υπερψήφισε

την ανανέωση της εντολής του Κύπριου μέλους, Λάζαρου Λαζάρου, καθώς και την υποψηφιότητα του Πορτογάλου João Figueiredo, ενώ καταψήφισε την υποψηφιότητα του Μαλτέζου, Leo Brincat, η οποία είχε λάβει οριακή πλειοψηφία στην Επιτροπή. Η τελική απόφαση σχετικά με τους διορισμούς των μελών στον οργανισμό θα ληφθεί από το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής: Λάζαρος Λαζάρου (Κύπρος-ανανέωση της εντολής του) 520 ψήφοι υπέρ, 48 κατά και 120 αποχές, João Figueiredo (Πορτογαλία), με 537 ψήφοι υπέρ, 38 κατά και 94 αποχές και Leo Brincat (Μάλτα) 229 ψήφοι υπέρ, 381 κατά και 58 αποχές.

Πριν την ψηφοφορία στην Ολομέλεια, οι τρεις υποψήφιοι συμμετείχαν σε ακρόαση στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού στις 5 Σεπτεμβρίου. Η Επιτροπή ενέκρινε και τις τρεις υποψηφιότητες, με τη μαλτέζικη υποψηφιότητα να εγκρίνεται οριακά.

Τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου διορίζονται για έξι χρόνια. Το Συμβούλιο, μετά από διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφασίζει επί των υποψηφιοτήτων που καταθέτει κάθε κράτος μέλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα