Ανανέωση εντολής ζητά από τους Λευκωσιάτες ο Κ. Γιωρκάτζης

Ανανέωση της εντολής για μία ακόμη θητεία ζητά από τους Λευκωσιάτες ο νυν Δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Μιλώντας κατά την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητάς του, ο κ. Γιωρκάτζης ζήτησε από τους συμπολίτες του να συνεχίσουν την κοινή πορεία για «μια πόλη φιλική προς τους κατοίκους της και ελκυστική προς τους επισκέπτες της. Μια πόλη καθαρή, λειτουργική και δημιουργική. Μια πόλη που να μας ενθουσιάζει, να μας αντιπροσωπεύει ως άτομα και να μας κάνει περήφανους, κάθε μέρα».

Αναφερόμενος στην παρούσα θητεία του, ο Δήμαρχος

Λευκωσίας σημείωσε ότι με σκληρή δουλειά, συναίνεση, θέληση και αποφασιστικότητα, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα που προκάλεσε η κατάρρευση της οικονομίας μας. «Με τη συμμετοχή και τη βοήθεια των συμπολιτών μας, αλλά και όλων των οργανωμένων φορέων της πόλης, συνθέσαμε απόψεις. Καταφέραμε να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία της πόλης μας».

Προβαίνοντας σε σύντομο απολογισμό, ο κ. Γιωρκάτζης είπε ότι ο Δήμος, μακριά από αχρείαστες αντιπαραθέσεις, διεκδίκησε τους στόχους του.

“Θωρακίσαμε οικονομικά τον Δήμο, με αποφάσεις που πήραμε μόνοι μας πριν έρθει στην Κύπρο η Τρόικα. Μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, προσελκύσαμε στο κέντρο της Λευκωσίας σημαντικές επενδύσεις και δημιουργήσαμε εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Πετύχαμε την αναζωογόνηση των πεζοδρόμων Λήδρας και Ονασαγόρου. Πολιτικές ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας προωθήσαμε και για την ανάκαμψη της Λεωφόρου Μακαρίου και του αστικού εμπορικού κέντρου. Για το έργο της Πλατείας Ελευθερίας πήραμε τολμηρές αποφάσεις. Είναι αυτές οι αποφάσεις και οι ενέργειες που έβαλαν ξανά αυτό το σημαντικό έργο για την πόλη μας σε πορεία ολοκλήρωσης”, πρόσθεσε.

Είπε πως “υλοποιούμε το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας Λευκωσίας, δημιουργήσαμε νέους και αναβαθμίσαμε υφιστάμενους χώρους πρασίνου, αναβαθμίσαμε πολλές γειτονιές της πόλης μας τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, κατασκευάζοντας πάρκα, πεζοδρόμια και δρόμους με αντιπλημμυρικές υποδομές”.

Με την ελπίδα και την προσδοκία επίλυσης του Κυπριακού, ανέφερε επίσης ο κ. Γιωρκάτζης, αναλάβαμε πρωτοβουλίες και διαμορφώσαμε ένα πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου και της πόλης που να μπορεί να ανταποκριθεί και στις απαιτήσεις μιας επανενωμένης Λευκωσίας.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας παραδέχθηκε, πάντως, ότι λόγω της κατάρρευσης της οικονομίας του τόπου και της μείωσης της κρατικής χορηγίας, δεν έγιναν όλα όσα επιθυμούσαμε. «Χρειάστηκε να διαφοροποιήσουμε προτεραιότητες και να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις. Αποδείξαμε, όμως, ότι στα δύσκολα βρίσκουμε τις λύσεις. Γινόμαστε πιο δημιουργικοί. Τα καταφέρνουμε. Ο συνολικός απολογισμός κρίνουμε πως είναι ιδιαίτερα θετικός», σημείωσε.

Έργα 130 εκατομμυρίων για την επόμενη περίοδο

Για την επόμενη περίοδο, ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι ο Δήμος Λευκωσίας σχεδίασε έργα €130 εκατομμυρίων για τα οποία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Πρόκειται για έργα μεγάλα και μικρά, ανέφερε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, «όλα όμως ουσιαστικά». Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι αρχίζει η ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου, η οποία περιλαμβάνει τις Λεωφόρους Μακαρίου και Ευαγόρου, τη Στασικράτους και ενδιάμεσες εμπορικές οδούς, προκηρύσσεται σύντομα το έργο κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης και ανάπλασης της Λεωφόρου Ομήρου, σχεδιάστηκε η ανάπλαση του εξωτερικού τόξου της τάφρου (Λεωφόρος Στασίνου) και ανοίχθηκαν οι προσφορές και σύντομα αρχίζει το έργο πλήρους αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου.

Επίσης ξεκίνησε η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων που θα συνδέει τα πανεπιστήμια με το αστικό κέντρο της Λευκωσίας, σχεδιάστηκε η δημιουργία της συνοικίας δημιουργικών επιχειρήσεων που θα στηρίξει ουσιαστικά τους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους της πόλης μας, ενώ αρχίζει σύντομα η λειτουργία του δικτύου των 13 μικρών λεωφορείων, που θα συνδέει την παλιά πόλη με το αστικό κέντρο.

Ως προτεραιότητες για την επόμενη περίοδο, ο κ. Γιωρκάτζης ανέφερε ακόμη τη διεκδίκηση αξιοποίησης κρατικής γης στο κέντρο της πόλης, όπως ο χώρος του παλιού ΓΣΠ, την επέκταση του προγράμματος κατασκευής δρόμων και πεζοδρομίων για περισσότερες πιο ασφαλείς και όμορφες γειτονιές, την ενίσχυση της καθαριότητας με δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος υπόγειων κάδων και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών για τη συλλογή και διαλογή των απορριμμάτων, τη φύτευση 5.000 νέων δέντρων στην πόλη και τη δημιουργία νέων χώρων πρασίνου κ.ά..

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, αλλά κυρίως γιατί πιστεύω στις δυνατότητες και τις προοπτικές της πόλης μας, κατέληξε ο κ. Γιωρκάτζης, ζητώ από τους συμπολίτες μου να με εμπιστευτούν, για μία ακόμη, τελευταία θητεία. «Για να συνεχίσουμε πιο δυνατά την προσπάθεια για μια περήφανη Λευκωσία. Για κάθε δημότη, κάθε μέρα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Γιωρκάτζη, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και σχολικοί έφοροι.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα