Αναμονή για ακριβή αίτια θανάτου 77χρονου που απανθρακώθηκε

Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν τα αίτια θανάτου του προσώπου που εντοπίστηκε απανθρακωμένο χθες στο Παραλίμνι, σε αυτοκίνητο που οδηγείτο από 77χρονο Ελληνοκύπριο, ο οποίος διέμενε για χρόνια στη Βρετανία και το τελευταίο διάστημα έμενε στον Πρωταρά.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα, που διενήργησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας την πολύωρη νεκροτομή επί του απανθρακωμένου πτώματος, «θα αναμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων, προκειμένου να εντοπιστεί κατά πόσον

προηγήθηκαν στη σορό οι κακώσεις από το τροχαίο δυστύχημα και μετά η απανθράκωση ή το αντίστροφο».

Πρόσθεσε ότι αναμένονται και οι εξετάσεις DNA, προκειμένου να προσδιοριστεί η ταυτότητα του θύματος.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου, «τα τεκμήρια που έχει συλλέξει η Αστυνομία από τη σκηνή του εμπρησμού του καταστήματος ενοικιάσεως μοτοσικλετών στον Πρωταρά και από το τροχαίο δυστύχημα στο Παραλίμνι, έχουν σταλεί για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις».

Πρόσθεσε ότι «η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η υπόθεση του εμπρησμού του καταστήματος στον Πρωταρά και το οδικό δυστύχημα στο Παραλίμνι να συνδέονται. Στο παρόν στάδιο, ύστερα από τον εντοπισμό του απανθρακωμένου πτώματος στο αυτοκίνητο ενοικιάσεως, η Αστυνομία διερευνά υπόθεση αφύσικου θανάτου».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, 20 περίπου λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, εξερράγη πυρκαγιά σε κατάστημα ενοικιάσεως μοτοσικλετών στον Πρωταρά και η φωτιά κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου μετέβησαν στη σκηνή, όπου από προκαταρκτικές εξετάσεις, διαπιστώθηκε εκ πρώτης όψεως ότι η φωτιά στο κατάστημα τέθηκε κακόβουλα.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε, ακόμα, ότι οι άγνωστοι που έβαλαν φωτιά στο υποστατικό, είχαν παραβιάσει το κατάστημα, ενώ υπήρχε έντονη μυρωδιά εύφλεκτων υλικών.

Εξάλλου, δέκα λεπτά περίπου μετά τον εμπρησμό του καταστήματος, σημειώθηκε δυστύχημα στην Οδό Κοραή στο Παραλίμνι, όταν 77χρονος Ελληνοκύπριος απώλεσε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, συγκρούστηκε σε περιτοίχισμα οικίας και ανεφλέγη.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία από άτομο που ακολουθούσε τον 77χρονο, φαίνεται ότι η πυρκαγιά στο αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε ξεσπάσει περίπου 500 μέτρα πριν αυτό συγκρουστεί στο περιτοίχισμα της οικίας.

Η Αστυνομία εικάζει ότι ο 77χρονος προσπάθησε να σβήσει μόνος του την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, να συγκρουστεί στο περιτοίχισμα οικίας, η φωτιά να αναζωπυρωθεί και να καεί εντός του οχήματος.

Παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία κατέχει τα στοιχεία του 77χρονου που ενοικίασε το αυτοκίνητο, εντούτοις η ταυτότητα του νεκρού θα διαπιστωθεί από τις εξετάσεις DNA.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα