Ανακούφιση: Χάλασε η «συμμαχία λύσης»

Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ η απογοήτευση και τα κλαψουρίσματα των αδημονούντων για τη «λύση τους», συνιστούν ανακούφιση για τους απορριπτικούς μιας τέτοιας «λύσης». Τους… θρήνους των πρώτων εξέφρασε μεσοβδόμαδα ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδος «Πολίτης» με τον τίτλο «Χαλά η "συμμαχία" λύσης στο Κυπριακό». Κι έγραφε ότι: «Σε προεκλογική αρένα μετέτρεψαν ΑΚΕΛ και ΔηΣυ το γήπεδο όπου υποτίθεται τους ενώνουν πολλά: το Κυπριακό. Το ΑΚΕΛ εντείνει το σφυροκόπημα

στον ΠτΔ ότι άφησε το Κυπριακό στην άκρη και επικέντρωσε όλη την ενέργειά του στις προεδρικές εκλογές […] Ο ΔηΣυ υποστηρίζει ότι οι τελευταίες επικρίσεις του ΑΚΕΛ εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη δείχνουν ότι το κόμμα της Αριστεράς μπήκε στον προεκλογικό αγώνα» («Π» Τετάρτη 10.5.2017).

Π Ρ Ο Σ Ω Ρ Α Σ, ανακούφιση, λοιπόν: Η ούτω καλούμενη «συμμαχία λύσης», η «συμμαχία ΔηΣυ - ΑΚΕΛ», η «συμμαχία» εκ της οποίας οι Τριάκοντα στη Βουλή της 7ης Απριλίου ψήφισαν τον «Νόμο Ακιντζί», διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη, λόγω των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Φεβρουαρίου. Το επιβεβαίωσε αυθημερόν, την παρελθούσα Τετάρτη, και το καθημερινό εκφραστικό όργανο της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, η εφημερίδα «Χαραυγή», με τον κύριο πρωτοσέλιδό της τίτλο: «Κούρεψαν την ελπίδα για λύση». Και επιτέθηκε γι’ αυτό, ονομαστικά στον ΠτΔ, ορίζοντας ως δική της - της «Χ» και του ΑΚΕΛ - με το κτητικό «μας» την… ελπίδα. Έγραφε και τα εξής: «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κούρεψε την ελπίδα μας για λύση του Κυπριακού, κάνοντας στροφή σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, έχοντας το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές του 2018. Οι δημόσιες τοποθετήσεις Αναστασιάδη για την αξιοπιστία του κ. Έιντε προκάλεσαν προβλήματα»… («Χ», 10.5.2017).

Β Ε Β Α Ι Ω Σ, τι είδους ελπίδες έτρεφαν μέχρι τούδε για τη «λύση τους» και, προπάντων, για το είδος της «λύσης τους» με τους κ.κ. Ερντογάν και Ακιντζί, είναι ένα άλλο σπουδαίο κεφάλαιο των αθεράπευτων εν Κύπρω ψευδαισθήσεων και της αγιάτρευτης αυταπάτης. Και του διαζυγίου με την κοινή λογική. Ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, οι οποίες συνιστούν χρόνια ανικανότητα αντίληψης και αποδοχής του γεγονότος ότι τέτοιου είδους «λύση» απορρίπτεται από την πλειοψηφία του λαού και άρα, εκ προοιμίου δεν είχαν και δεν έχουν… ελπίδα.

Η Δ Η ΤΟ γράφουν και οι υποστηρίκτριες της «λύσης τους» εφημερίδες, με τις αλληλο-εκτοξευόμενες κατηγορίες ότι λόγω προεδρικών εκλογών έβγαλαν απ’ τα μπαούλα την… Φουστανέλα. Υπονοώντας σαφώς ότι πρόκειται για μία ακόμη ψηφοθηρική επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών, διά της… Φουστανέλας. Και, άρα, λοιπόν, υπερισχύει στο Εκλογικό Σώμα, πλειοψηφικά, η υπέρ της… Φουστανέλας λαϊκή βούληση, την οποία θα πρέπει να προσεταιριστούν για να κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές.

Ε Π Ε Ι Δ Η ΞΕΡΟΥΝ, κι ας μην το παραδέχονται, ότι η πλειοψηφία του λαού είναι απορριπτική. Και ότι δεν πρόκειται ν’ αποδεχθεί και να εγκρίνει τη «λύση» Αναστασιάδη - Ακιντζί, όπως, άλλωστε, προηγουμένως και τη «λύση» Χριστόφια - Ταλάτ, τη «λύση» Ανάν, τη «λύση» Γκάλι, τη «λύση» Κουεγιάρ και ούτω καθεξής. Το έδειξε και το απέδειξε διαχρονικά, η μακροχρόνια αποτυχία των «διακοινοτικών» συνομιλιών στην προφανέστατη έκτοτε διάσταση της λαϊκής απέχθειας προς τη διζωνική τους «λύση» και την εμμονή των Ελλήνων της Κύπρου να υπερασπίζονται το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποκρούοντας και απορρίπτοντας κάθε σχέδιο παράδοσης της κρατικής υπόστασης στην ισότιμη τουρκική συγκυριαρχία.

Α Λ Λ’ ΟΜΩΣ η… ανακούφιση των Απορριπτικών, από την προσώρας, λόγω εκλογών, διάλυση της «συμμαχίας λύσης» ΔηΣυ-ΑΚΕΛ, δεν σημαίνει αυτομάτως και τη γέννηση ελπίδων για κάτι πιο… ελπιδοφόρο στο Κυπριακό. Η επιτυχία του τερματοφύλακα ν’ αποκρούει τα πέναλτι - κατά πως λεν κι οι ποδοσφαιρόφιλοι - δεν εξασφαλίζει στην δική του ομάδα και τη δυνατότητα να ρίξει την μπάλα στα δίκτυα της αντίπαλης ομάδας. Και αυτό είναι το άλλο δυσμενέστατο και πάλι κεφάλαιο της συνολικής ανημποριάς στο Κυπριακό.

Δ Ι Ο Τ Ι παραμελήθηκε το πρώτιστο: Παραμελήθηκε η προσπάθεια βελτίωσης, υπέρ των Ελλήνων, του ισχύοντος δυσμενούς συσχετισμού δυνάμεων και αλλαγής του ανισοζυγίου ισχύος Τουρκίας - Ελληνισμού. Αλλά περί τούτου, σε προσεχές «Ειρήσθω»…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα