Ανακοινώνεται το νέο “υπουργικό συμβούλιο” στα κατεχόμενα

Σήμερα το μεσημέρι υποβάλλει ο Ομέρ Καλιοντζού, επικείμενος “πρωθυπουργός” στον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, το νέο “υπουργικό συμβούλιο” της “κυβέρνησης” συνεργασίας, για πρώτη φορά μεταξύ των κομμάτων Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό και Εθνικής Ενότητας.

Τα συλλογικά όργανα των δύο κομμάτων είχαν χθες πολύωρες συνεδριάσεις όσον αφορά τον καθορισμό των ονομάτων που θα συμμετάσχουν στο “υπουργικό” στη βάση του διαμοιρασμού εξ ημισείας, δηλαδή από πέντε “υπουργεία”.

Σύμφωνα με την Χαβαντίς, υπήρξαν δυσκολίες και διαβουλεύσεις ωρών στα συλλογικά όργανα του κάθε κόμματος, ενώ υπήρξε τελική

συμφωνία επί του πρωτοκόλλου συνεργασίας. Ιδιαίτερα στο ΡΤΚ, όπως αναφέρεται, έπεσαν στο τραπέζι πολλά ονόματα εντός και εκτός “κοινοβουλίου”, εν μέσω πολλών σχολίων για τη συνεργασία με το ΚΕ και για να πιάσουν τον παλμό του κόσμου, όπως γράφει η εφημερίδα – το ΡΤΚ προχώρησε χθες και σε συνεδριάσεις των τοπικών του οργανώσεων.

Στο ΚΕΕ, αναφέρεται, η απόφαση των συλλογικών οργάνων δεν αντικρίστηκε με επιείκεια στις εκτός κομματικής πυραμίδας συζητήσεις φέρεται να ανέφερε ο πρόεδρός του Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν.

Η Γενί Ντουζέν, που πρόσκειται στο ΡΤΚ, γράφει σήμερα ότι στο πιθανό νέο “υπουργικό” θα συμμετάσχουν εκ μέρους του ΡΤΚ οι: Εμινέ Τσολάκ στο “υπουργείο” εξωτερικών και Φιλίζ Μπεσίμ στο υγείας (και οι δύο γυναίκες, η δεύτερη γιατρός), Χασάν Μπάσογλου στο “υπουργείο” δημοσιονομικών, Οντέρ Σενάρογλου στο γεωργίας και Αζίζ Γκιουρπινάρ στο εσωτερικών και εργασίας. Από το ΚΕΕ οι: Τασχίν Ερτουγρούλογλου (πρώην πρόεδρος ΚΕΕ) στο “υπουργείο” οικονομίας, Σουνάτ Ατούν (πρώην “υπουργός” ) στο συγκοινωνιών, Κεμάλ Ντουρούστ (πρώην “υπουργός”) στο παιδείας, Φαϊζ Σουτσούογλου στο περιβάλλοντος και Κουτλού Εβρέν στο “υπουργείο” τουρισμού.

Αύριο αναμένεται να συνέλθει η “βουλή” για να επικυρώσει το νέο “υπουργικό”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα