Ανάγκασαν μάρτυρα του Ιεχωβά σε θητεία αλλά δικαιώθηκε

Άκυρη κρίθηκε η απόφαση της Επιτροπής του ΓΕΕΦ να μην επιτρέψει σε μάρτυρα του Ιεχωβά να υπηρετήσει εναλλακτικά την στρατιωτική του θητεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», το συγκεκριμένο πρόσωπο κλήθηκε να παρουσιαστεί στην Εθνική Φρουρά με την 2016 Β’ ΕΣΣΟ. Ο ίδιος ζήτησε να θεωρηθεί αντιρρησίας συνείδησης και να υπηρετήσει κοινωνική

άοπλη θητεία, ωστόσο το αίτημά του δεν εγκρίθηκε, με απόφαση του Υπουργού Άμυνας.

Στη συνέχεια, ο νεαρός προσέφυγε στη Διοικητικό Δικαστήριο, το οποίο ακύρωσε την υπουργική απόφαση και ουσιαστικά οδηγεί σε επανεξέταση του αιτήματος.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός, ο οποίος τότε ήταν ανήλικος, είχε ζητήσει να παραστεί στην Επιτροπή με τον δικηγόρο του, καθώς και να του δοθούν τα πρακτικά. Η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική για τον δικηγόρο, ενώ όπως υποστήριξε, τα πρακτικά θα του δίνονταν μόνο σε περίπτωση που ακολουθούσε δικαστική διαδικασία.

Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι ο νεαρός, ως ανήλικος που ήταν, είχε το δικαιώμα της παρουσίας δικηγόρου, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή είχε κρίνει πως αυτός θα εμπόδιζε την διαδικασία, ενώ δεν υπήρξε άλλη ευκαιρία για τον ενδιαφερόμενο να υποστηρίξει το αίτημά του.

Πέραν της ακύρωσης της απόφασης της Επιτροπής, το δικαστήριο επιδίκασε και 1.300 ευρώ έξοδα στην Κυπριακή Δημοκρατία, διαπιστώνοντας παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα