Αναφορά σε στήριξη λύσης του Κυπριακού από τους Εργατικούς

Αναφορά στην Κύπρο περιλαμβάνει το προεκλογικό μανιφέστο του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο ηγέτης του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στο κεφάλαιο περί διπλωματίας αναφέρεται πως μία κυβέρνηση των Εργατικών θα παροτρύνει την πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων με στόχο μία πολιτική επίλυση διαφορών σε περιοχές του κόσμου όπου υπάρχουν διενέξεις, όπως στο Κασμίρ, στη Λιβύη, στη Νιγηρία, στο Σουδάν, στο Νότιο Σουδάν, στη Σομαλία και

στην Υεμένη.

«Θα δώσουμε επίσης την ισχυρή υποστήριξή μας σε εκείνες τις χώρες που εργάζονται ήδη για να τερματίσουν δεκαετίες διαίρεσης, συμπεριλαμβανομένων της Κολομβίας, της Κύπρου και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό», συμπληρώνεται στη συγκεκριμένη παράγραφο.

Παρουσιάζοντας το μανιφέστο του κόμματός του από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ στη βορειοανατολική Αγγλία, ο κ. Κόρμπιν είπε ότι αποτελείται από πολιτικές που δίνουν «ελπίδα και ίσες ευκαιρίες σε όλους». Ο ενδεικτικός τίτλος του μανιφέστου είναι «Για τους πολλούς, όχι για τους λίγους».

Κύρια χαρακτηριστικά των πολιτικών που θα υιοθετούσε μία κυβέρνηση των Εργατικών είναι η αύξηση των φόρων για όσους έχουν ετήσιο μικτό εισόδημα άνω των 80.000 λιρών (που αντιστοιχεί περίπου στο 5% του πληθυσμού), η αύξηση των κρατικών δαπανών, η κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων και τμημάτων της αγοράς ενέργειας και ύδρευσης, όπως και των Βασιλικών Ταχυδρομείων, καθώς επίσης και η σταδιακή κατάργηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων.

Το μανιφέστο προβλέπει συνολικά αύξηση εσόδων από φόρους κατά 48,6 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο. Το πρόσθετο ποσό που απαιτείται για την κάλυψη των δαπανών που προβλέπουν οι πολιτικές των Εργατικών θεωρείται ότι θα αντληθεί μέσω κρατικού δανεισμού.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα